Foto: stock.xchng
Par sportistes karjeras beigām sestdien paziņoja Šveices tenisiste Petija Šnaidere.

Savā tenisistes karjeras laikā 32 gadus vecā Šnaidere izcīnījusi 11 WTA turnīru titulus un piedalījusies 59 "Grand Slam" turnīros.

"Ir pienācis laiks beigt manu tenisistes karjeru. Šis lēmums ir ļoti emocionāls," ar asarām acīs preses konferencē teica Šveices tenisiste. "Es vienmēr vēlējos izcīnīt "Grand Slam" titulu, taču tas paliks par manu sapni."

Šnaiderei WTA rangā augstākā pozīcija bijusi 2005.gadā, kad viņa atradās septītajā vietā. Gadu iepriekš viņa iekļuva Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā, kas ir viņas labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros.

Kad Šnaidere vēl nebija sasniegusi 20 gadu vecumu, viņa uzsāka attiecības ar Raineru Harnekeru, kurš sevi sauca par dabas terapeitu un pārliecināja sportisti pārtikā vairs nelietot gaļu un dienā dzert trīs litrus apelsīnu sulas.

Viņas vecāki sāka uztraukties par savas meitas labklājību un nolīga privātdetektīvu Raineru Hofmanu. Šī situācija kļuva līdzīga ziepju operai un Šnaidere izšķīrās no Harnekera un 2003.gadā apprecējās ar Hofmanu.

"Dažreiz dzīvē neviens nespēj dot padomus. Neviens nezina, ko darīt, kā palīdzēt un pašai ir jāizlemj," viņa teica. "Es izaugu un attīstīju savu personību. Man nebija viegli. Dzīve ir līdzīga tenisam un teniss ir līdzīgs dzīvei."

Šnaidere atklāja, ka viņai iekšējā balss teikusi, ka pienācis laiks savā dzīvē darīt kaut ko citu.

"Es jutu, ka varu spēlēt tenisu vēl pāris gadus, bet pēdējo piecu nedēļu laikā uz māla virsmas es nespēju pretiniecēm izrādīt pienācīgu pretestību un izlēmu, ka dzīvē vēlos darīt arī citas lietas. Tā man teica mana sirds," skaidroja Šnaidere.

Visspilgtāk Šnaiderei atmiņā palicis 2002.gadā izcīnītā uzvara Cīrihes WTA turnīrā.

Vēl viņa savas karjeras laikā pārspējusi tā brīža WTA ranga līderes Martinu Hingisu, Serēnu Viljamsu, Štefiju Grāfu, Kimu Klijstersu, kā arī tagadējo līderi Karolīnu Vozņacki.

Savu pēdējo maču viņa šonedēļ aizvadīja Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā, kad pirmās kārtas mačā piekāpās Soranai Kirsteai no Rumānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!