Foto: AFP/Scanpix
Pārliecinošas uzvaras Austrālijas atklāta tenisa čempionāta otrajā kārtā trešdien svinēja divas favorītes Karolīna Vozņacki un Žustīna Enina, bet trešajā kārtā nespēja iekļūt igauniete Kaija Kanepi.

Vozņacki otrajā kārtā tikai 58 minūšu laikā ar 6-1, 6-0 sagrāva amerikānieti Vanju Kingu. Tikmēr Enina 61 minūtes laikā ar 6-1, 6-3 pieveica Lielbritānijas pārstāvi Jeļenu Baltaču.

Igauniete Kanepi, kura bija izlikta ar 20.numuru, divu stundu un deviņu minūšu ilgā cīņā ar 4-6, 6-3, 4-6 zaudēja vācietei Jūlijai Gērgesai.

Ar lielām problēmām "Australian Open" trešajā kārtā iekļuva Venusa Viljamsa, kura gandrīz visu spēli cīnoties ar savainojuma sāpēm spēja pieveikt čehieti Sandu Zahlavovu ar 6;7 (6:8), 6-0, 6-4. Pēc pirmā seta Viljamsa paprasīja medicīnisko pārtraukumu, bet spēli turpināja un ar lielām grūtībām pieveica pretinieci.

Kā vēlāk atklāja Viljamsa, viņai ir ciskas muskuļa trauma, kas radīja lielas problēmas. Tomēr sportiste cer, ka līdz nākamajam mačam spēšot atlabt un turpinās cīņas "Australian Open".

Otro kārtu trešdien no izsētajām tenisistēm vēl pārvarēja Marija Šarapova, Frančeska Skjavone, Na Li, Viktorija Azarenka, Svetlana Kuzņecova Dominika Cibuļkova un Andrea Petkoviča.

Jau ziņots, ka trešajā kārtā iekļuva arī Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova, kura ar 6-4, 6-2 pieveica turnīra 21.numuru Janīnu Vikmaijeri no Beļģijas. Trešajā kārtā Sevastova tiksies ar Krievijas tenisisti Vesnu Manasijevu, kura ar 3-6, 6-3, 6-0 pieveica turnīra 15.numuru francūzieti Merionu Bartolī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!