Foto: Publicitātes foto
Pateicoties veiksmīgam konkurentu spēles iznākumam, Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins iekļuvuši Romā notiekošā pasaules čempionāta "play-off".

Latvijas pāra liktenis šai turnīrā bija atkarīgs no grupas pēdējās spēles, kurā tikās itāļi Paolo Nikolai/Mateo Martino un čehi Petrs Benešs/Premisls Kubals.

Pēc šīs spēles, kurā ar 2-1 uzvarēja Čehijas duets, Samoilovs un Sorokins, pateicoties labākai uzvarēto-zaudēto setu attiecībai, grupas kopvērtējumā ieņēma otro vietu, iekļūstot pasaules čempionāta izslēgšanas turnīrā.

Ar 38.numuru izliktie Samoilovs/Sorokins grupas pēdējā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:16, 23:21) pārspēja zviedrus Hannesu Brinkborju un Stēfanu Gunnaršonu, kuri izlikti ar 35.numuru, kas bija viņu pirmā uzvara šai turnīrā.

Kā ziņots, pirmajā pasaules čempionāta spēlē Samoilovs/Sorokins piekāpās itāļiem Nikolai/Martino (14), bet otrajā – čehiem Benešam/Kubalam (11).

Iepriekš tiesības spēlēt "play-off" izcīnīja otrs Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kuri uzvarēja divas pirmajās grupas spēlēs. Trešo maču mūsējie aizvadīs ceturtdien pret amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu (10).

Jau rakstījām, ka vienīgais Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Inguna Minusa/Inese Jursone no čempionāta izstājās jau pēc grupu turnīra, zaudējot visās trijās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!