Foto: LETA

Latvijas pludmales volejbolā kādreiz varētu izveidoties pāris Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" izteicās treneris Aigars Birzulis.

Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēji Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš kopā aizvadīs vēl vienu turnīru, un pēc tam visas puses runās par turpmāko sadarbību.

"Pārmaiņas reizēm ir vajadzīgas, spēlējot dažādos pāros, uzlabojas meistarība. Jautājums: kas notiek tad, ja spēle neaiziet? Vai spējam atgriezties iepriekšējās pozīcijās? Tas ir ļoti būtiski. Es jau vairākkārt esmu teicis, ka mans pāris nav sevi izsmēlis, dažās niansēs reāli varam progresēt. Pa īstam savu spēli viņi parādīja tikai pēdējās trīs nedēļās," intervijā "Latvijas Avīzei" teica Birzulis. "Būtu labi, ja šo gaisotni abi noturētu līdz nākamā gada pasaules čempionātam. Es gribētu, lai tā notiktu, un turpmāk varētu arī eksperimentēt, bet līdz nākamo olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmajai dienai gan jāpieņem konkrēti lēmumi."

"Jāsaprot, ko katrs sportists vēlas. Nav pareizi strādāt, ja kāds ar kaut ko nav apmierināts. Pašlaik tādas pazīmes neredzu, bet, ja grib sasniegt rezultātu, visiem jābūt vienotiem. Ja notiek rīvēšanās vai vēl kas, tad var nesanākt," turpināja treneris.

Birzulis neslēpa, ka Šmēdiņa un Samoilova tēvi esot tikušies, un skaidrs, ka viņi runājuši par iespējamo abu dēlu sadarbību.

"Tas gan bija pirms mūsu pēdējiem panākumiem. Slikts pāris tas noteikti nebūtu, pietiekami jaudīgs, tehnisks. Par to, kāda būtu psiholoģiskā saderība un cik ilgi viņi varētu kopā spēlēt, man grūti spriest. Bet šķiet, ka mēģinājums būs," laikrakstam skaidroja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!