Latvijas vadošie pludmales volejbola pāri ceturtdien izcīnīja pārliecinošas uzvaras Ālandu salās notiekošā Pasaules kausa izcīņas posma pamatsacensību otrajos mačos.

Ar 17.numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:17) pārliecinoši pieveica zviedrus Dānielu Andešonu un Bjērnu Berju, kuri izlikti ar 32.numuru.

Tikmēr ar 19.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja ķīniešus Penu Gao un Dzjaņu Li, kuri izlikti ar 30.numuru.

Abi Latvijas dueti turnīrā garantējuši vismaz 17.vietu.

Nākamajos mačos piektdien Samoilovs/Sorokins spēkosies ar vāciešiem Sebastianu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu, kuri izlikti ar 18.numuru, bet Pļaviņa/Šmēdiņa pretinieki būs spēcīgie brazīlieši brazīliešus Pedru Enrike Kunja un Rikardu Alekss Košta Santušs, kuri izlikti ar augsto ceturto numuru.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Samoilovs/Sorokins ar 0-2 (18:21, 15:21) piekāpās norvēģiem Tarjeijam Skārlunnam un Martinam Spinnangram, kas izlikti ar 16.numuru, bet Pļaviņš/Šmēdiņš ar 0-2 (13:21, 9:21) zaudēja Nīderlandes pārim Reineram Numerdoram/Ričardam Šuilam, kas izlikts ar 14.numuru.

Tāpēc abi Latvijas dueti tagad cīnās tā sauktajā zaudētāju zarā.

Pagājušajā gadā šajā posmā Pļaviņš/Šmēdiņš izcīnīja augsto piekto vietu.

Jau vēstīts, ka sieviešu turnīra kvalifikācijas sacensības nepārvarēja Inguna Minusa un Inese Jursone.

Pēc šī posma Pasaules kausa posmu kalendārā šosezon atliks tikai pa divām sacensībām vīriešu un sieviešu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!