Foto: F64
Latvijas volejbola izlase trešdien Francijā, Lillē, 2012.gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmajā mačā dramatiskā, vairāk nekā divu stundu ilgā cīņā ar 2-3 (25-21, 24-26, 25-20, 25-23, 14-16) piekāpās Čehijas valstsvienībai.

Tagad Latvijai, lai cerētu uz cīņas turpināšanu šajā kvalifikācijas turnīrā, rīt jāuzvar Beļģija. Turnīrā Francijā otrā grupā spēlē mājinieki, Vācija un Grieķija. Pēc priekšsacīkstēm katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā un pēc "play off" sistēmas turpinās cīņu par vienīgo ceļazīmi uz Londonas olimpiādes papildus kvalifikācijas turnīru.

Pirmais sets

Pirmais sets iesākās līdzīgā cīņā, bet pie rezultāta 4:4 Latvijas volejbolisti izvirzījās vadībā ar trīs punktu pārsvaru un turpinājumā arī turējās līderpozīcijā ar trīs līdz piecu punktu pārsvaru un pēc pirmā seta izvirzījās vadībā ar 1-0.

Otrais sets

Otrais sets atkal iesākās līdzīgā cīņā un ilgāku laiku rezultāts bija neizšķirts, taču arī šoreiz Latvijas spēlētāji spēja izvirzīties vadībā. Tomēr vienā brīdī čehi rezultāta starpību līdz minimumam (12:11), bet latviešu neapjuka un divus punktus atkal atguva. Turpinājumā laukumā bija saspringta cīņa, taču vadībā ar pāris punktu pārsvaru bija Latvija, taču pēdējās izspēlēs veiksmīgāk darbojās Čehija, kas izlīdzināja rezultātu 24:24. Nākamajos divos uzbrukumos Latvijai neizdevās atgūt zaudētos punktus, bet čehi guva divus punktus pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu visā spēlē.

Trešais sets

Šoreiz setu veiksmīgāk iesāki Čehija, kas jau no tā sākumu turējās vadībā ar pāris punktu pārsvaru, taču Latvijas izlasei ilgāku laiku pietuvoties nekādi neizdevās. Pēc brīža latvieši rezultāta starpību samazināja līdz minimumam 15:16, tomēr čehi sasparojās un ar pārliecinošu spēli šajā setā svinēja uzvaru ar 25:20.

Ceturtais sets

Latvijas volejbolisti pēc pretinieku neveiksmēm ieguva nelielu pārsvaru (5:3), taču seta vidū rezultāts jau atkal bija līdzīgs 10:10. Līdz pat seta izšķirošajai daļai ik pa laikam Latvija ieguva divu punktu pārsvaru, ko čehi uzreiz atspēlēja. Tomēr pēc paņemtā pārtraukuma pie rezultāta 21:20 Latvijas volejbolisti pāris reizes teicami darbojās blokā, panākot 24-21. Divas setbumbas Čehijas volejbolisti atspēlēja, taču trešo Latvija izmantoja, izlīdzinot rezultātu mačā 2-2.

Piektais sets

"Īsajā" setā sākumā Latvija divreiz ieguva divu punktu pārsvaru, taču paši to arī pazaudēja, kļūdoties izspēlēs. No 7:5 Latvija nonāca zaudētājos 7:9, taču atkal pāris veiksmīgas epizodes blokā ļāva Latvijai izlīdzināt cīņas gaitu. Pie pirmās mačbumba spēlē tika Čehija, taču Latvija to atspēlēja - 14:14. Nākamajā izspēlē Čehija uzvarēja, iegūstot otro mačbumbu, ko arī izmantoja, - Latvijas uzbrukumā bumba lidoja autā.

Latvijas izlases sastāvs:

Deniss Petrovs, Artis Caics, Austris Štāls, Ingars Ivanovs, Hermans Egleskalns, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Ansis Medenis, Jānis Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!