Par Eiropas čempionāta finālposma uzvarētājām sestdien sensacionāli kļuva Latvijas labākās pludmales volejbolistes Inguna Minusa/Inese Jursone.

Finālā Latvijas duets sīvā cīņā ar 2-1 (21:18, 17:21, 17:15) pieveica vācietes Sāru Gelleri/Lauru Ludvigu, kuras bija izliktas ar otro numuru un tika uzskatītas par izšķirošās spēles neapšaubāmām favorītēm. Latvijas duets turnīrā bija izlikts ar devīto numuru.

Pagājušajā gadā Minusa/Jursone Eiropas čempionāta finālposmā izcīnīja augsto trešo vietu.

Jau pirmā seta sākumā Latvijas duets izvirzījās vadībā, taču seta vidū vācietes izlīdzināja rezultātu. Tad pāris epizodēs seta izskaņā Latvijas duets nospēlēja daudz saskaņotāk, kas ļāva atgūt vadību. Pēdējās izspēlēs Minusa/Jursone iniciatīvu neatdeva un izmantoja jau pirmo setbumbu, panākot 21:18.

Otrā seta sākumā pēc Latvijas dueta kļūdām vācietes ieguva nelielu pārsvaru. Latvijas volejbolistēm nelīdzēja arī paņemtais pārtraukums, pēc kura kļūdījās Jursone, ļaujot vācietēm panākt jau 12:8. Taču tad pāris veiksmīgas epizodes Latvijas dueta izpildījumā, kļūdas pieļāva arī vācietes, ļaujot Minusai/Jursonei pietuvoties līdz 14:15. Vācijas duets paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Latvijas volejbolistes turpināja uzsākto veiksmīgo ritmu, panākot neizšķirtu 16:16. Taču tad Vācijas volejbolistes guva četrus punktu pēc kārtas, praktiski izšķirot setu – 20:16. Vienu punktu Latvijas duets gan atspēlēja, taču pie otrā setpunkta Jursone kļūdījās servē, ļaujot setā uzvarēt vācietēm.

Izšķirošais sets jau ritēja praktiski punkts punktā. Pāris reizes gan vācietes ieguva divu punktu pārsvaru, taču uzreiz Minusa/Jursone atspēlējās. Tā bija arī seta izskaņā, kad Minusa kļūdījās serves uzņemšanā, ļaujot Vācijas duetam panākt 14:12. Pirmo "mačbumbu" Latvijas duets atspēlēja, bet tad vācietes kļūdījās pašas, un rezultāts kļuva 14:14. Pēc brīža Latvijas duets atspēlēja vēl vienu "mačbumbu", bet tad guva divus punktus pēc kārtas un triumfēja finālsposmā.

Jau ziņots, ka apakšgrupu turnīra pirmajā spēļu kārtā latvietes ar 0-2 (20:22, 17:21) piekāpās turnīra galvenajām favorītēm, ar pirmo numuru izsētajām beļģietēm Lizbetai van Brēdamai un Lizbetai Mouhai, bet pēc tam ar 2-0 (21:15, 21:15) pārspēja ar 16.numuru izsētās krievietes Jekaterinu Homjakovu un Anastasiju Vasinu, kā arī ar 2-1 (21:16, 16:21, 15:13) pieveica čehietes Kristinu Koločovu/Marketu Slukovu, kuras turnīrā startēja ar astoto numuru, izcīnot otro vietu savā grupā un kvalificējoties sacensību ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā Minusa/Jursone ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja vācietes Katrinu Holtviku un Inku Zemleri, kuras bija izliktas ar trešo numuru, bet pēc tam vēlreiz tikās ar van Brēdamu/Mouhu, šoreiz svinot panākumu ar 2-1 (13:21, 21:17, 15:8).

Eiropas čempionātā "Masters" šajā sezonā tika aizvadīti četri posmi. Pirmajā posmā Minusa/Jursone ierindojās piektajā pozīcijā, otrajā posmā ieņēma septīto pozīciju, trešajā posmā ieguva 13.vietu, bet ceturtajā posmā latvietes izcīnīja devīto vietu, izcīnot tiesības piedalīties fināla sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!