Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš svētdien Romā pasaules čempionātā ieņēma ceturto vietu, kas ir augstākais sasniegums Latvjas pludmales vēsturē.

Spēlē par trešo vietu Latvijas duets spraigā, stundu ilgā cīņā ar 1-2 (20:22, 21:18, 11:15) zaudēja iepriekšējiem pasaules čempioniem vāciešiem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekemanam.


Pirmais sets

Spēles sākumā pēc Šmēdiņa skaistas spēles aizsardzībā un Pļaviņa darbību blokā Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 3:2. Taču tad sekoja lūzums pirmajā setā – latviešiem neizdevās spēle aizsardzībā un blokā, kā rezultātā vācieši izvirzījās vadībā 6:3. Ilgu laiku dueti apmainījās ar punktiem, tad Šmēdiņš/Pļaviņš pietuvojās līdz 12:13, bet kārtējās neveiksmīgās epizodes ļāva vāciešiem atgūt drošāku vadību 16:13.

Latvijas duets spēja izlīdzināt spēles gaitu pirmajā setā. Šmēdiņš labi nospēlēja uzbrukumā un tad ar spēcīgu gremdi samazināja starpību 15:16, bet brīdi vēlāk Pļaviņa efektīvais bloks ļāva Latvijas komandai izlīdzināt rezultātu 19:19. Vācieši ieguva setbumbu, bet paši kļūdījās servē. Tomēr tad Latvijas duets neveiksmīgi uzņēma servi un nākamajā izspēlē Rekermans bija labāks blokā, nodrošinot Vācijai uzvaru pirmajā setā ar 22:20.

Otrais sets

Otrais sets iesākās līdzīgi, dueti apmainījās ar punktiem līdz rezultātam 6:6. Tad Pļaviņam izdevās viltīga serve, sekoja labs uzbrukums un Šmēdiņš labi pie tīkla nospēlēja – 9:6. Pēc brīža abi Latvijas sportisti fantastiski nospēlēja aizsardzībā, "izvilka bezcerīgu bumbu", guva punktu u tad Šmēdiņš ar spēli pie tīkla palielināja Latvijas pārsvaru līdz 11:6.

Latvijas duets ilgi saglabāja 4-5 punktu pārsvaru, tad palielināja pārsvaru līdz 17:11, taču galotnē uzvarēja ar lielām grūtībām. Latvijas volejbolistu kļūdas servē un Vācijas dueta veiksmīga spēle aizsardzībā ļāva Brinkam/Rekermanam pietuvoties līdz 18:19. Tajā brīdī Pļaviņš guva svarīgu punktu, iegūstot divkāršo setbumbu – un jau pirmajā setbumbā Latvijas duets guva punktu, uzvarot otro setu.

Trešais sets

Latvijas duetam izšķirošais sets iesākās jau neveiksmīgi, un atgūties pa īstam Pļaviņš/Šmēdiņš tā arī nespēja - pēc 2:2 Latvijas duets nonāca zaudētajos 2:5. Vācijas duets droši spēlēja, lieki neriskēja un saglabāja savu pārsvaru 2-3 punktu robežās. Ar grūtā cīņā gūtu punktu Pļaviņš/Šmēdiņš atjaunoja nelielu cerību (10:12), tomēr vācieši nospēlēja droši un izcīnīja bronzas medaļas.

Atgādinām, ka pusfinālā Latvijas duets 0-2 (20:22, 16:21) zaudēja brazīliešiem Marsio Araužu/Rikardu Santušam, bet Brinks/Rekermans ar 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās citiem brazīliešiem Emanuelam Rego/Alisonam Čeruti.

Kā ziņojām, otrs Latvijas pāris Alkensadrs Samoilovs/Ruslans Sorokins no čempionāta izstājās astotdaļfinālā, bet sieviešu konkurencē Inguna Minusa/Inese Jursone izstājās no čempionāta jau pēc grupu priekšsacīkstēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!