Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja uzvaru Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošā "Grand Slam" posma pamatsacensību otrajā mačā, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēļu kārtā.

Arī Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ceturtdien izcīnīja panākumu Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošā "Grand Slam" posma pamatsacensību otrajā mačā.

Turnīrā ar 20.numuru izliktie latvieši M apakšgrupas otrās kārtas cīņā ar rezultātu 2-1 (21:16, 20:22, 15:13) pieveica brazīliešus Pedru Enriki Kunju un Rikardu Aleksu Košta Santušu, kuri izlikti ar augsto ceturto numuru.

M apakšgrupas pēdējā cīņā Pļaviņš/Šmēdiņš piektdien tiksies ar Nīderlandes sportistiem Emjelu Bērsmu un Dānu Spijkersu, kuriem turnīrā ticis 29.numurs.

Neatkarīgi no šī mača iznākuma, Latvijas duets zemāk par trešo vietu M grupā vairs nevar nokrist, tādējādi Pļaviņš/Šmēdiņš sev jau ir garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, M grupas pirmajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:17) pieveica krievus Konstantīnu Semjonovu un Jaroslavu Koškarevu, kuriem turnīrā 14.numurs.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlē pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēs sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā būs palicis ceturtajā vietā, turnīrs būs beidzies ar dalītu 25.-32.vietu.

Kā ziņots, kvalifikāciju nepārvarēja divi citi Latvijas pāri - vīriešu sacensībās otrajā spēlē zaudēja Toms Šmēdiņš un Artis Caics, bet sievietēm otrajā cīņā neveiksmi cieta Inguna Minusa/Inese Jursone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!