Foto: Publicitātes foto
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins piektdien cieta neveiksmi Eiropas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīra pirmās kārtas mačā, čempionātu noslēdzot dalītā 17.vietā.

Ar 18.numuru izliktie Samoilovs/Sorokins ar rezultātu 1-2 (21:18, 20:22, 11:15) piekāpās vāciešiem Davidam Klempereram un Erikam Korengam, kuri izlikti ar 14 numuru.

Kā ziņots, apakšgrupu spēlēs Samoilovs un Sorokins ar vienu panākumu savā grupā palika trešajā vietā, Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš savā grupā ar divām uzvarām ieņēma otro vietu, arī iekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā, bet Toms Šmēdiņš/Atis Caics, piedzīvojot trīs zaudējumus, palika pēdējā, ceturtajā vietā apakšgrupā, sacensības noslēdzot dalītā 25.vietā.

Jau vēstīts, ka ar augsto piekto numuru izliktie Pļaviņš/Šmēdiņš izslēgšanas spēļu turnīra pirmās kārtas mačā piektdien ar 2-0 (21:14 un 21:16) uzvarēja norvēģus Vēgaru Hoidālenu un Geiru Eitūnu, kas izlikti ar 30.numuru.

Pļaviņš/Šmēdiņš čempionātā tādējādi nodrošināja vismaz devīto vietu.

Apakšgrupu uzvarētāji automātiski iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, otrajās un trešajās vietās palikušajām komandām jāpiedalās pirmajā kārtā, bet ceturtajā pozīcijā palikušie pāri sacensības noslēdza dalītā 25.vietā.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Inguna Minusa un Inese Jursone, kas viņām turnīru ļāva noslēgt dalītā 17.vietā.

Pagājušā gada Eiropas čempionāta finālposmā Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu pusfināla mačā, Samoilovs/Sorokins un Minusa/Jursone izstājās ceturtdaļfinālā, bet Toms Šmēdiņš/Caics ieņēma pēdējo, ceturto vietu savā apakšgrupā, noslēdzot sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!