Leģendārais čehu hokeja vārtsargs, 45 gadus vecais Dominiks Hašeks pirmdien oficiāli noslēdza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Spartak".

Runas par Hašeka iespējamo pievienošanos "Spartak" sākās jau maija vidū, bet tagad līgums oficiāli noslēgts uz vienu sezonu. Maskavas komandā Hašekam būs 39.numurs.

"Man ir liels gods, ka spēlēšu tik izcilā klubā kā "Spartak". Komandai ir sena vēsture. Zinu, ka tagad visi KHL klubiem būs mērķis iemest ripu manos vārtos, bet es no tā nebaidos," pēc līguma noslēgšanas teica pasaules hokeja leģenda.

Tikmēr "Spartak" prezidents Vjačeslavs Staršinova pauda cerību, ka ar Hašeka pievienošanos komanda varēs pacīnīties par Gagarina kausu. "Ar Hašeku saistām lielas cerības. Domāju, ka nākamajā sezonā mēs izcīnīsim medaļas. Hašeks – tā ir puse no komandas. Ar Hašeka atnākšanu mūsu galvenajam trenerim [Milošam] Ržigam būs vieglāk strādāt."

"Spartak" galvenais treneris Ržiga vēl nemācēja teikt, vai Hašeks kļūs arī par komandas kapteini. "Par šo jautājumu vēl domāšu. Varbūt es izvēlēšos kapteini, bet varbūt paši spēlētāji to izvēlēsies."

"Tagad mūsu aizsargiem kļūs vieglāk spēlēt, jo viņiem taču palīdzēs tik pieredzējis vārtsargs, kurš var iznākt no vārtiem un iedot piespēli. Tagad mums ir jādomā par uzbrukuma līnijas pastiprināšanu," piebilda Ržiga.

2008.gada vasarā Hašeks paziņoja par profesionālā hokejista karjeras beigšanu, taču pagājušā gada aprīlī nolēma atgriezties sportā un pievienojās Čehijas klubam "Pardubice", kura rindās šosezon kļuva par Čehijas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!