Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē svētdien ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:2, 0:0) savā laukumā asā spēlē piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2. Nākamā spēle gaidāma otrdien Ņižņijnovgorodā, bet jau tagad zināms, ka ceturtdien sērija atgriezīsies arī Rīgā.

Rīgas "Dinamo" rindās otrās trešdaļas beigās precīzi meta Sandis Ozoliņš, bet "Torpedo" komandas labā vārtus guva Jūso Hietenens, Dmitrijs Makarovs, Martins Tērnberjs un Kims Hiršovics.


Pirms spēles
Šajā mačā Rīgas "Dinamo" komandai
traumu dēļ nevarēja palīdzēt
uzbrucēji
Aleksandrs Ņiživijs
un pamatvārtsargs
Kriss Holts
, bet diskvalifikācijas dēļ nespēlēja
Mārtiņš Cipulis
. Rīdzinieku vārtus sargāja
Māris Jučers
, bet no
Krievijas
Jaunatnes hokeja līgas (
MHL
) komandas "
Rīga
" bija izsaukti uzbrucējs
Juris Upītis
un vārtsargs
Kristers Gudļevskis
, kurš līdz šim KHL nav spēlējis.

1.periods

Spēli abas komandas iesāka aktīvā cīņā, bet jau ceturtajā minūtē Rīgas "Dinamo" palika mazākumā, kad laukumu uz divām minūtēm nācās atstāt kapteinim Sandim Ozoliņam. Šo laiku rīdzinieki izturēja, tomēr sekundi pēc Ozoliņa atgriešanās laukumā Hietenens ar metienu virs pleca izdevās pārspēt Jučeru. Brīdi vēlāk divas vairākuma minūtes ieguva arī Rīgas "Dinamo", bet šajā laikā mājinieki nospēlēja neveiksmīgi, nespējot neko bīstamu izveidot.

14.minūtē "Torpedo" jau ieguva divu vārtu pārsvaru, kad pie ripas nokļuva Makarovs un otro reizi ieraidīja ripu Jučera vārtos. Trešdaļas beigās rīdzinieki ieguva vēl vienu iespēju cīnīties vairākumā. Šoreiz viņi jau nospēlēja labāk nekā pirmajā divminūtē, tomēr arī šoreiz līdz vārtu guvumam nespēja tikt un pēc 20 spēlētām minūtēm mājinieki atradās zaudētājos ar rezultātu 0:2.

2.periods

Otro trešdaļu rīdzinieki uzsāka aktīvi, izveidojot vairākus vārtu gūšanas momentus, tomēr pēc tam nepilnu trīs ar pusi minūšu laikā pamanījās zaudēt divus vārtus, precīzi metot Tērnberjam un Hiršovicam. Līdz ar to 25.minūtē rīdzinieki jau bija nokļuvuši zaudētājos ar 0:4.

Tomēr pēc šāda pavērsiena spēle pēkšņi kļuva rupja - sākotnēji Jēkabs Rēdlihs gandrīz izkāvās ar Vladimiru Galuzinu, bet vēl brīdi vēlāk Džeimijs Lundmarks pēc vairākiem pārkāpumiem jau izvicināja dūres ar Vladimiru Maļeņkihu. Savukārt turpinājumā vēl pēc nepilnas minūtes Niklass Luseniuss asi pagrūstījās ar Aleksandru Jevsejenkovu.

Ar šiem pārkāpumiem asumi nerimās un tie pastāvīgi sākās pēc samērā nevainīgām epizodēm pie "Torpedo" komandas vārtiem. Vienā no tādām šķietami smagu traumu guva "Torpedo" hokejists Aleksandrs Romanovskis, kurš centās izpildīt asu spēka paņēmienu pret Juri Štālu. Rīgas "Dinamo" komanda lēnām centās pārņemt iniciatīvu un uzbruka arvien vairāk. Tas beidzot attaisnojās nedaudz vairāk nekā minūti pirms trešdaļas beigām, kad pretuzbrukumā Ozoliņš guva vārtus pēc Lundmarka piespēles.

3.periods

Trešo spēles daļu Rīgas "Dinamo" hokejisti uzsāka ļoti aktīvi un karstgalvīgi, izveidojot vairākus labus vārtu gūšanas momentus un vienā no tiem pretiniekus no neveiksmes glāba tikai aizsargs, kurš izsita ripu no tukšiem vārtiem. Piektajā minūtē rīdziniekus mazākumā atstāja Lusenuiss, tomēr arī šajā laikā mājinieki aktīvi uzbruka. Vēl pēc brīža pie noraidījuma tika arī Jēkabs Rēdlihs un Latvijas klubam 26 sekundes bija jāspēlē trijatā pret pieciem pretiniekiem. Turpinājumā pie vēl viena noraidījuma tika Māris Bičevskis un šoreiz Rīgas "Dinamo" jau 53 sekundes nācās cīnīties trijatā.

Pēc ilgstošās spēlēšanas mazākumā spēles temps ievērojami kritās. Arī rīdzinieki ieguva iespēju spēlēt vairākumā, tomēr šo divu minūšu laikā neko bīstamu izveidot nespēja un arī atlikušajā laikā cīņas liktenis nemainījās, mājiniekiem ciešot neveiksmi ar 1:4.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā trešdien "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ar rezultātu 3:7 (1:2, 2:3, 0:2), otrajā spēlē ceturtdien atspēlējās, svinot panākumu pirmajā pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0), bet trešajā spēlē sestdien savā laukumā izcīnīja uzvaru otrajā pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0).Sērijas līdz četrām uzvarām turpinājumā piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā.

Biļešu tirdzniecība uz sesto spēli sāksies otrdien plkst.13.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta on-line translāciju

Dinamo Rīga sastāvs

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#50 Kristers Gudļevskis).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #81 Marcel Hossa - #73 Niklas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #83 Jamie Lundmark - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš - #96 Māris Bičevskis - #23 Juris Štāls, #95 Juris Upītis.

Ņižņijnovgorodas TORPEDO sastāvs

Vārtsargi: #31 Kovaļ (#1 Bespalov).
Aizsargi: #14 Maļenkih - #11 Hietanen, #41 Vasiļjev - #22 Petrov, #3 Tjuļapkin - #77 Jevsejenkov.
Uzbrucēji: #25 Zainuļin - #16 Gorbunov - #98 Ugarov, #17 Krikunov - #33 Makarov - #67 Thornberg, #26 Nilsson - #21 Hirshovitz - #18 Varnakov , #32 Romanovskij - #10 Galuzin - #72 Zakijev, #8 Valuijskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!