Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) komanda Minskas "Junostj" vēlas piedalīties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) turnīrā, atklājis kluba ģenerāldirektors Sergejs Soloņecs.

"Mums ir sponsori, ir arēna Bobruiskā, kur Minskas "Dinamo" aizvadījusi KHL čempionāta spēles. Tāpat mums ir arī spēlētāji," teica Soloņecs. "Faktiski mēs gaidām tikai signālu no līgas amatpersonām."

"Tiklīdz mēs saņemsim atļauju, nekavējoties sūtīsim nepieciešamos dokumentus KHL vadībai," turpināja "Junostj" ģenerāldirektors. "Klubā visi ir sajūsmināti par iespējamo dalību KHL."

Kā ziņots, vēlmi piedalīties KHL čempionātā izteikusi arī Slovākijas komanda Popradas "Lev".

Jau vēstīts, ka "Lev" vienība jau pirms šīs sezonas vēlējās spēlēt KHL turnīrā un pat jau tika iekļauta Bobrova divīzijas sastāvā, kurā būtu spēlējusi arī kopā ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Tomēr mēnesi pirms jaunās sezonas sākuma "Lev" vienība savu dalību atsauca, jo Slovākijas Hokeja federācija (SZLHK) kavējās ar atļaujas došanu.

Pēc tam novembrī SZLHK deva atļauju "Lev" komandai nākamajā sezonā spēlēt KHL turnīrā, tomēr pagaidām vēl nav zināms, vai Slovākijas vienība tajā startēs.

"Junostj" komanda BAČ regulārās sezonas noslēguma kopvērtējumā ar 136 punktiem ierindojās pirmajā pozīcijā. Tikmēr "Lev" startē Slovākijas čempionātā, kurā pašlaik ar 111 punktiem 57 spēlēs ieņem otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!