Rokas traumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē otrdien guva Kazaņas "Ak Bars" komandas latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Šajā cīņā divkārtējā līgas čempionvienība "Ak Bars" ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Maskavas CSKA vienību.

Kādā no epizodēm otrās trešdaļas sākumā Dārziņš neveiksmīgi piezemējās uz rokas. Pēc notikušā viņš nekavējoties devās uz ģērbtuvēm.

Brīdi pirms tam Dārziņš otrās trešdaļas 49.sekundē ar rezultatīvu piespēli bija palīdzējis Jarko Imonenam izvirzīt "Ak Bars" vadībā ar 2:0.

Kopā šajā mačā Dārziņš laukumā pavadīja tieši sešas minūtes, izdarot divus metienus pa pretinieku vārtiem.

"Ak Bars" komandā pamatlaikā vēl vienus vārtus guva Jevgēņijs Skačkovs. Savukārt CSKA labā pamatlaikā precīzi bija Vjačeslavs Kuļomins un Iļja Zubovs.

Pēcspēles metienos "Ak Bars" uzvarēja ar 3:2, uzvaru nesošos vārtus gūstot Imonenam.

Citā mačā uzvaru izcīnīja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas savā laukumā ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pārliecinoši pieveica Čehovas "Vitjaz" vienību.

Tomēr "Sibirj" komandas kapteinis Pujacs potītes traumas dēļ izlaida septīto spēli pēc kārtas. Visticamāk, viņš laukumā varēs atgriezties jau tuvāko spēļu laikā.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Jurijs Petrovs, Timofejs Šiškanovs, Aleksandrs Čerņikovs un aizvadītās nedēļas līgas labākais uzbrucējs Vladimirs Tarasenko.

Pēc šīm spēlēm "Ak Bars" ar 27 punktiem 15 spēlēs nostiprinājās trešajā vietā Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Sibirj" ar 22 punktiem pakāpās uz sesto pozīciju šajā pašā konferencē.

Tikmēr līgas līderpozīcijā joprojām atrodas Habarovskas "Amur" komanda, kas otrdien ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pieveica Omskas "Avangard". Tās kontā tagad ir 32 punkti 15 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!