Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pirmo maču gandrīz piecu mēnešu laikā svētdien aizvadīja latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet viņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars" tika pie pirmā panākuma Austrumu konferences pusfināla sērijā.

Aizvadītajā mačā "Ak Bars" ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā savā laukumā pieveikt regulārā čempionāta uzvarētājus Čeļabinskas "Traktor".

Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē, spēlējot vairākumā, guva Niko Kapanens.

Pirms tam pamatlaikā "Ak Bars" labā precīzs bija Jevgēņijs Skačkovs, bet "Traktor" hokejistiem ar realizētu soda metienu palīdzēja Jevgēņijs Kuzņecovs.

Pēc diviem pārkāpumiem otrās trešdaļas beigās "Ak Bars" uz četrām ar pusi minūtēm palika trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr "Traktor" komanda šajā laikā nespēja izcelties.

Dārziņš, kurš oktobra vidū sarāva kreisā atslēgas kaula un pleca paugura locītavas saites, pirmajā mačā pēc izveseļošanās laukumā pavadīja tieši 16 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un zaudēja vienīgā iemetienā, kurā piedalījās.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva 2-1 "Traktor" labā. Arī nākamais mačs risināsies Kazaņā.

Kā ziņots, pieteikumā svētdien atgriezās arī Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs, bet viņa pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda pārņēma vadību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijā.

Aizvadītajā mačā "Avangard" izbraukumā ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pieveica Magņitogorskas "Metallurg" vienību.

Pujacs, kurš turpina ārstēt traumu, šai spēlei bija pieteikts, tomēr laukumā neizgāja.

Šajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva Ņikita Pivcakins, bet reizi precīzs bija Antons Kurjanovs. Savukārt "Metallurg" vienībā ar vārtu guvumu atzīmējās Dmitrijs Obuhovs.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva 2-1 "Avangard" labā. Nākamais mačs atkal risināsies Magņitogorskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!