Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" skaistā cīņā, atspēlējoties pēdējā trešdaļā no 2:3, ar 5:3 pieveica vienu no līgas spēcīgākajām komandām Jaroslavļas "Lokomotiv".

Foto galerija

Jau mača piektajā minūtē Rodrigo Laviņš vadībā izvirzīja "Dinamo", bet pēc 12 sekundēm Aleksandrs Kaļaņins izlīdzināja rezultātu. Otrā perioda sestajā minūtē Tomašs Surovijs mazākumā atguva "Dinamo" vadību, pēc nepilnām divām minūtēm Karels Rahuneks atkal izlīdzināja rezultātu, bet divarpus minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Jozefs Vasičeks panāca 3:2 jau "Lokomotiv" labā.

Pēdējās trešdaļas sestajā minūtē Aleksandrs Ņiživijs vairākumā izlīdzināja rezultātu, 12.minūtē Lauris Dārzinš guva uzvaras vārtus, bet pēdējā minūtē Surovijs ripu raidīja jau tukšos "Lokomotiv" vārtos, pieliekot punktu "Dinamo" uzvarai.

Vienam mo pagājušās sezonas rezultatīvākajiem "Dinamo" spēlētājiem Dārziņam šie bija tikai pirmie vārti šajā sezonā.

Pēc veiksmīgi aizvadītās iepriekšējās spēles, kurā ar 4:1 tika pieveikts "Torpedo", "Dinamo" treneru korpuss nebija veicis izmaiņas rīdzinieku sastāvā. "Dinamo" vārtus mačā sargāja Kriss Holts, kurš atvairīja 33 pretinieku metienus.

Spēli "Lokomotiv" komanda iesāka aktīvi, tomēr rezultātu piektajā minūtē atklāja "Dinamo", kad tālu metienu realizēja Rodrigo Laviņš. "Lokomotiv" komanda šajā epizodē protestēja, jo vārtsargam Dmitrijam Kočņevam tika uzgrūsts "Dinamo" hokejists. Tiesnesis lēmumu nemainīja, bet tas neiespaidoja "Lokomotiv" hokejistus un viņi jau nākamajā uzbrukumā rezultātu izlīdzināja, kad atlēkušo ripu vārtos raidīja Kaļjaņins. Starp abiem vārtu guvumiem pagāja 12 sekundes.

Turpinājums vairs nebija tik rezultatīvs. "Lokomotiv" komandai piederēja pārsvars, kas vēl nospiedošāks kļuva pēc Sanda Ozoliņa noraidījuma 11.minūtē. Tomēr tad aizsardzībā sekmīgi nospēlēja Tomašs Surovijs, pārtverot piespēli un izejot viens pret Kočņevu, bet viņu Vitālijs Aņikejenko apturēja tikai ar noteikumu pārkāpumu. Pēc neilga pārtraukuma "Dinamo" komanda ieguva iespēju vēlreiz spēlēt vairākumā, bet nevienu no momentiem tā arī neizmantoja un pirmajā trešdaļā rezultāts tā arī vairs nemainījās, jo "Dinamo" komandu vairākas reizes no vārtu zaudējumiem glāba vārtsargs Kriss Holts.

Otrā trešdaļa sākās ar "Lokomotiv" komandas pārsvaru, tomēr mājiniekiem pavisam negaidīti izdevās vēlreiz izvirzīties vadībā - sestajā minūtē, spēlējot mazākumā, iemetienā "Lokomotiv" laukuma pusē uzvarēja Mārtiņš Karsums, kurš nogādāja ripu pie Surovija un tas to negaidīti iemeta vārtos. Tomēr "Lokomotiv" atkal diezgan ātri rezultātu izlīdzināja - pēc nepilnām divām minūtēm Rahuneks pēc sekmīgas individuālās darbības pārspēja Holtu, panākot 2:2.

Perioda desmitajā minūtē Mārtiņš Karsums izgāja viens pret "Lokomotiv" vārtiem, tomēr arī viņš tika nogāzts. Sekojošās divas minūtes vairākumā "Dinamo" vienība nespēja pārvērst vārtu guvumā. Trešdaļas otrajā pusē vairākas reizes vairākumā spēlēt ieguva arī "Lokomotiv" komanda un 38.minūtē Vašičeks izmantoja vairākumu, kad spēlēja piecatā pret trijiem pretiniekiem. Arī pēc šī vārtu guvuma noraidījumi turpinājās - sākotnēji "Dinamo" komanda ieguva iespēju spēlēt četratā pret trijiem pretiniekiem, bet pēc tam arī piecatā pret trijiem un piecatā pret četriem, bet nevienu no šiem vairākumiem mājinieki tā arī neizmantoja un pēc otrās trešdaļas zaudēja ar 2:3.

Trešo trešdaļu aktīvi iesāka Latvijas klubs, bet trešajā minūtē palika mazākumā. Tomēr jau trešo reizi spēlē "Dinamo" hokejisti izprovocēja pretiniekus uz noraidījumu, spēlējot mazākumā. Šoreiz ļoti sekmīgi nospēlēja Broks Troters. Savukārt šoreiz Latvijas klubam arī izdevās izmantot vairākumu - Ņiživijs vārtu priekšā noguldīja Kočņevu un pēc lieliskas pauzes ieraidīja ripu vārtos.

Pamatlaika beigās turpinājās aizraujošs hokejs ar daudziem vārtu gūšanas momentiem. Pēc skaistas epizodes 52.minūtē "Dinamo" komandu vēlreiz vadībā izvirzīja Dārziņš, kuram šis bija pirmais vārtu guvums šosezon. Mača izskaņā "Lokomotiv" vienībai bija liels pārsvars, bet mājinieku vārtos lieliski darbojās Holts. "Dinamo" komanda atbildēja ar vairākiem bīstamiem pretuzbrukumiem un vienā no tiem pat tika norībināts vārtu stabiņš.

Nepilnas divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām noraidījumu nopelnīja Karsums. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Kočņevs atstāja "Lokomotiv" vienības vārtus. Vairākās epizodēs "Dinamo" vienību kārtējo reizi glāba Holts, bet nepilnu minūti pirms cīņas beigām Surovijs no savas zonas ieraidīja ripu vārtos, nodrošinot Latvijas klubam svarīgu uzvaru. Mača beigās Arvīds Reķis nopelnīja vēl vienu noraidījumu un atkal Kočņevs atstāja vārtos. Markam Hartiganam bija iespēja gūt vēl vienus vārtus, tomēr viņam neizdevās ripu ieraidīt tukšos vārtos un "Dinamo" izcīnīja panākumu ar 5:3.

Par labāko spēlētāju "Dinamo" komandā tika atzīts Dārziņš, bet "Lokomotiv" komandā - Rahuneks.

KHL regulārā čempionāta ietvaros "Dinamo" ar "Lokomotiv" līdz šim bija ticies sešas reizes. Pirmajā sezonā Rīgā komandas divās spēlēs uzvaras dalīja uz pusēm – ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" un ar 2:1 uzvarēja "Dinamo". Arī Jaroslavļā komandas izcīnīja pa vienai uzvarai – ar 4:2 uzvarēja rīdzinieki un ar 6:1 pārāki bija "Lokomotiv" hokejisti. Savukārt pagājušajā sezonā komandas aizvadīja divas ļoti līdzīgas spēles – Rīgā ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarēja "Lokomotiv", bet Jaroslavļā pēc tāda paša scenārija pēcspēles "bullīšos" ar 3:2 uzvarēja "Dinamo".

Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šīs cīņas Rīgas "Dinamo" ar 22 punktiem 14 spēlēs pakāpās uz ceturto vietu. Tikpat punktu ir arī trešajā vietā esošajai Čerepovecas "Severstaļ" vienībai un piektajā pozīcijā esošajai Sanktpēterburgas SKA vienībai. Savukārt "Lokomotiv" komanda ar 20 punktiem 11 spēlēs ieņem sesto pozīciju.

Pēc pirmdienas spēles trešdien "Dinamo" savā laukumā uzņems Mitišču "Atlant", bet pēc tam dosies četru spēļu izbraukuma sērijā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

#31 Chris Holt (#79 Mikael Tellqvist);

#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts – #75 Ģirts Ankipāns,

#11 Kristaps Sotnieks - #6 Arvīds Reķis;

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Mark Hartigan – #43 Tomas Surovy,

#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;

#10 Lauris Dārziņš – #47 Juraj Mikuš – #19 Miķelis Rēdlihs,

#2 Rodrigo Laviņš – #14 Jēkabs Rēdlihs;

#21 Roberts Bukarts – #91 Brock Trotter - #87 Gints Meija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!