Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

"Dinamo" komandas labā ar vārtu guvumiem izcēlās Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs, kamēr "Torpedo" vienībai vienīgos vārtus guva Vladimirs Galuzins.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1. Nākamā spēle notiks sestdien, Rīgā.


Pirmais periods
Spēlēs sākumā komandas demonstrēja lēnu hokeju, taču pārsvaru lēnām pārņēma Rīgas "Dinamo", un drīz vien divus labus metienus pa Vitālija Kovaļa vārtiem izdarīja Marcels Hosa. Tikmēr mājinieki devās ātros pretuzbrukumos, kuros sava vienība bija jāglābj Krisam Holtam. Spēles gaitai izlīdzinoties, vienības apmainījās ar uzbrukumiem, taču nopietni draudi vārtiem netika izdarīti.

Perioda otrajā pusē rīdzinieki spēja izveidot īstu uzbrukumu virpuli pie "Torpedo" vārtiem, kurā metienus izdarīja Sandis Ozoliņš, bet nedaudz vēlāk, pārejā no aizsardzības uzbrukumā, Aleksandrs Ņiživijs piespēlēja Hosam, kurš no labas pozīcijas netrāpīja pa ripu. Pēdējās minūtēs pārsvars joprojām bija "Dinamo" spēlētājiem, taču vārtu guvumā to pārvērts neizdevās.

Otrais periods
Otrās 20 minūtes komanda iesākas ar aktīvu hokeju, un bīstami uzbrukumi bija gan pie Kovaļa, gan pie Holta vārtiem, tomēr abi vārtsargi spēlēja droši. Perioda sestajā minūtē "Torpedo" devās kārtējā pretuzbrukumā, kurā metienu izdarīja Romanovksis, bet ar atkārtotu raidījumu rezultātu atklāja Galuzins. Arī nākamā bīstamā epizode bija pie Holta vārtem, taču šoreiz viņš kļūdu nepieļāva. Tikmēr neveiksmes turpināja vajāt Niklasu Luceniusu, kurš no labas metienu pozīcijas ripu raidīja Kovaļam tieši ķērājcimdā.

Turpinājumā abas komandas apmainījās ar labiem un bīstamiem uzbrukumiem, bet piecas minūtes pirms trešdaļas beigām Hosa vēlreiz nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu, lai arī moments bija labs. Abi vārtsargi bija galvenie varoņi arī perioda pēdējās minūtēs, neļaujot rezultātam vairs mainīties.

Trešais periods
Spēles gaita nemainījās arī trešajā periodā, un to pārliecinoši kontrolēja "Dinamo" hokejisti, bet vēl aizvien ļoti bīstamus pretuzbrukumus veidoja mājinieki. Tas nozīmēja darbu arī Holtam, kurš apturēja pretinieka centienus gūt vārtus, izslidojot no aizvārtes, tikmēr Hosa un Arvīds Reķis divas reizes īsā laika periodā atstāja savu komandu mazākumā, tomēr mājinieki šo iespēju neizmantoja.

Trešdaļas 11.minūtē Hosa ar metienu iesāka rīdzinieku uzbrukumu sēriju, pēc kuras viņi ieguva vairākumu. Līdz šim vienīgā iespēja vairākumā tika izmantota 27 sekundēs, kad Krišjāņa Rēdliha metienu no zilās līnijas pielaboja Sprukts.

Pagarinājums
Papildlaiks iesākās ar Gunta Galviņa tālu un spēcīgu metienu, kas lidoja pāri vārtiem, taču minūti vēlāk mājinieku hokejists Aleksejs Petrovs saņēma divu minūšu noraidījumu. Tajā pārāk labi rīdziniekiem neveicās, jo Mihails Varnakovs pārtvēra ripu un devās ātrajā pretuzbrukumā, kurā viņu Galviņš apturēja ar noteikumu pārkāpumu, un tika nozīmēts soda metiens. "Bullītī" Varnakovs ripu raidīja pāri vārtiem. Pēc šīs epizodes nostrādāja teiciens "neiemet tu, iemetīs tev", un Mārtiņš Karsums izdarīja teicamu piespēli M.Rēdliham, kurš pārspēja Kovaļu un izlīdzināja rezultātu šajā sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!