Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

Līdz ar to rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām kļuva neizšķirts 3-3, un uzvarētājs tiks noskaidrots septītajā spēlē sestdien Ņižņijnovgorodā.

Rīgas "Dinamo" labā aizvadītajā mačā vārtus guva Jēkabs Rēdlihs. Jānis Sprukts un Marcels Hosa, kamēr "Torpedo" komandā vienīgo reizi precīzs bija Iļja Krikunovs.


Pirms spēlēs

Šim mačam treneri atkal pieteica septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, bet vārtos atkal stājās
Kriss Holts
, kurš ir atgriezies ierindā pēc muskuļa savainojuma. Ceturtdien spēlēja arī
Ģirts Ankipāns
, bet malā palika gan
Aleksandrs Ņiživijs
, gan arī
Arvīds Reķis
, kā arī
Juris Upītis
.

Pirmais periods

Spēlēs pirmajās minūtēs komandas rādīja ātru hokeju, taču ilgāku laiku nespēja izveidot bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Pirmā vārtu gūšanas iespēja bija mājiniekiem, kad pēc ātras saspēles metienu no uzbrukuma zonas vidus izdarīja
Mārtiņš Karsums
, tomēr "Torpedo" vārtsargs
Vitālijs Kovaļs
spēlēja droši. Turpinājumā "Torpedo" hokejists pārkāpa noteikumus, bet "Dinamo" aizturētā soda laikā aptuveni minūti izspēlēja uzbrukumus. Arī vairākumā viņi spēlēja labi, veiksmīgi saspēlējoties un veidojot bīstamas situācijas vārtu priekšā, bet vārtus gūt neizdevās.

Mača ritējums nemainījās arī perioda otrajā pusē, un labu plaukstas metienu izdarīja Jēkabs Rēdlihs, taču Kovaļa vārti joprojām nebija atslēdzami. Mirkli vēlāk Robertu Bukartu vārtu priekšā viesiem izdevās apturēt ar noteikumu pārkāpumu, bet šoreiz vairākums izskatījās ļoti bezzobains, lai arī Karsums trāpīja pa vārtu stabiņu. Savukārt piecas minūtes pirms trešdaļas beigām viena no retajām iespējām uzbrukumā bija "Torpedo", bet Holts spēlē bija iejuties veiksmīgi. Arī turpinājumā labas iespējas ātrajos uzbrukumos bija mājiniekiem, bet tās palika neizmantotas.

Otrais periods

Otrās 20 minūtes iesākās līdzīgā cīņā laukuma vidusdaļā, līdz ar to metienu uz vārtiem nebija, taču piektajā minūtē "Dinamo" labi pacīnījās "Torpedo" zonā, Karsums atņēma ripu, un brāļu Rēdlihu saspēle noslēdzas ar vārtu guvumu - Miķelis piespēlēja Jēkabam, kurš ar plaukstas metienu pārspēja Kovaļu. Uzreiz ātrajā uzbrukumā
Miķelis Rēdlihs
izdarīja viltīgu metienu, bet Kovaļs šoreiz spēja ar vieglu pieskārienu mainīt ripas lidojuma virzienu.

Cīņas turpinājumā laukumā sākās pirmie asumi, komandām saņemot pa vienam noraidījumam, bet M.Rēdlihs savu komandu atstāja mazākumā trīs pret četri. Šos mazākumus izdevās izturēt, bet uzreiz pēc tiem Jēkabs Rēdlihs vēlreiz atstāja savu komandu mazākumā un piecas minūtes pirms trešdaļas beigām Iļja Krikunovs izmantoja viena vīra vairākumu, izlīdzinot rezultātu. Pēc zaudētajiem vārtiem ātri uzbrukumu izveidoja "Dinamo" spēlētājs Roberts Bukarts, taču prettriecienā devās "Torpedo", kuri trāpīja pa vārtu pārliktni. Trešdaļas noslēgumā M.Rēdlihs saņēma savu otro noraidījumu, kuru līdz trešdaļas beigām viesi neprata izmantot.

Trešais periods

Noslēdzošo trešdaļu komandas arī šoreiz sāka līdzīgi, un tajā nebija pārāk daudz bīstamu momentu. Metienus uz Kovaļa vārtiem izdarīja Hosa un Galiņš, bet sestajā minūtē ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā M.Rēdlihs piespēlēja Spruktam, kurš vēlreiz izvirzīja vadībā "Dinamo". Divas minūtes vēlāk iespēja bija Cipulim, kas iesāka vairāku uzbrukumu sēriju.

Tikmēr Holts otrā laukuma galā atvairīja un tvēra pretinieku metienus, kamēr perioda devītajā minūtē Kristaps Sotnieks devās uz noraidīto soliņu. Vairākumā labu iespēju neizmantoja Aleksejs Ugarovs, un mazākuma brigāde arī atlikušajā laikā nosargāja savus vārtus neskartus. Turpinājumā rīdzinieki spēlēja vairākumā, kas palika neizmantots, bet izšķirošajos momentos "Torpedo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Hosa pretiniekus par to sodīja. Līdz ar to sērija vēl nav noslēgusies.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #2 Rodrigo Laviņš - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #81 Marcel Hossa - #73 Niklas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #23 Juris Štāls - #83 Jamie Lundmark - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #31 Kovaļ (#1 Bespalov).

Aizsargi: #14 Maļenkih - #11 Hietanen, #41 Vasiļjev - #22 Petrov, #3 Tjuļapkin - #77 Jevsejenkov.

Uzbrucēji: #25 Zainuļin - #16 Gorbunov - #98 Ugarov, #17 Krikunov - #33 Makarov - #67 Thornberg, #26 Nilsson - #21 Hirshovitz - #18 Varnakov , #72 Zakijev - #10 Galuzin - #19 Vesce, #8 Valuijskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!