Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) ekspertu komisija, izanalizējot KHL regulārā čempionāta spēli starp Maskavas „Dinamo” un Pēterburgas SKA, atzina, ka trešos vārtus SKA komanda guva pēc noteikumu pārkāpšanas, vēsta KHL mājas lapa.

Izskatot papildus materiālus, tiesāšanas kvalitātes novērtēšanas ekspertu komisija nonāca pie slēdziena, ka vārti gūti ar noteikumu pārkāpumu – cīņā par augšup lidojoši ripu SKA uzbrucējs Aleksejs Jašins, cenšoties koriģēt tās lidojumu, aizķēra Maskavas „Dinamo” vārtsarga Maikla Gārneta ķērājcimdu, tādējādi neļaujot viņam noķert ripu. Jašinam par šo epizodi pienācās divu minūšu noraidījums.

KHL Tiesāšanas departaments, izskatot strīdīgos spēles momentus, nolēma piemērot disciplināras sankcijas attiecībā uz mača galvenajiem tiesnešiem atbilstoši viņu darba līgumiem.

Atgādinām, ka pēc spēles ar Pēterburgas SKA maskaviešu galvenais treneris Oļegs Znaroks asi kritizēja šā mača tiesnešus, norādot tieši uz šo epizodi ar Jašinu un Gārnetu. Vēlāk Maskavas „Dinamo” nosūtīja attiecīgajam KHL departamentam vēstuli ar video pielikumu, lūdzot izvērtēt visu triju SKA gūto vārtu atbilstību noteikumiem, kā arī vēl septiņas spēles epizodes. Šai mačā Maskavas "Dinamo" piekāpās SKA ar 3:4 pēcspēles metienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!