Foto: F64
Rīgas "Dinamo" neveiksmīgais sezonas sākums Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ir tikai tabulā, jo komanda ir izmainījusies, tāpēc "trauksmes zvanus vēl nevajag zvanīt", uzskata portāla "Delfi" aptaujātie eksperti.

Rīgas "Dinamo" sezonas pirmajās desmit spēlēs ir izcīnījusi tikai astoņus punktus, kas ir trešais sliktākais rādītājs līgā.

"Tomēr tie ir tikai cipari. Arī spēlētāju statistikā ir līdzīgi [slikti] rādītāji, bet jāņem vērā, ka ir jauns treneris, cits redzējums, komanda papildināta ar vairākiem spēlētājiem," uzskata Rīgas "Dinamo" spēļu komentētājs un sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns.


Līdzīgu viedokli pauda Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns. "Sākums nav pats labākais, bet nav lielā bēda, ko parādīja vairākas spēles. Domāju, ka tā ir īslaicīga problēma un spēle "aizies". Jauns treneris, jauna taktika, jauni spēlētāji (lai gan kodols saglabājies) – tas viss tomēr ietekmē."

Hokeja treneris Gints Bisenieks arī uzsver, ka ir tikai sezonas sākums un nomainījies treneris, līdz ar to mainījusies komanda. "Pagaidām ir grūti spriest [par tālāko], jo sezonas sākums parasti ir tāds, kamēr atrod īsto saprašanos ar treneri, komandu. Domāju, nekādus trauksmes zvanus vēl nevajag zvanīt."

Runājot par sezonas neveiksmīgo sākumu, Bisenieks norāda, ka"nedaudz pietrūkst veiksmes, vai arī meistarības, lai gūtu vārtus." "Holtam psiholoģiskā slodze kā vienīgajam komandas vārtsargam arī laikam ir par smagu, viņš īsti netiek galā. Ielaistās ripas gan nav tikai viņa "nopelns"," piebilst Bisenieks.


Analizējot viesspēlētāju sniegumu, Kreipāns un Miļuns uzsver, ka no "ārzemniekiem ir gaidīts vairāk".

"Lielākā vilšanās man ir Melins, kuram astoņās spēlēs ir tikai deviņi metieni pa vārtiem un nullīte rezultativitātes ailītē. Iespējams, ka iemesls ir Jaroslavļas "Lokomotiv" traģēdija, kurā Melins zaudēja savu labāko draugu Stefanu Līvu," saka Kreipāns. "Bet ārzemniekiem tuvākās trīs spēles būs svarīgas – lūdzu, parādiet sevi. Desmit spēles jau ir bijušas, zināma robeža sasniegta, jāsāk sevi parādīt."

"Man liekas, ka ir gan švakāki, gan nav vēl "atvērušies". Leģionāru sakarā arī jāskatās, kurā pozīcijā un ar kādu domu katrs ir ņemts, jo nevar tā viegli salīdzināt," saka Miļuns.

Tāpat aptaujātie eksperti ir vienisprātis, ka neveiksmīgais sezonas sākums nav iemesls, lai Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio sāktu uztraukties par savu amatu.

"Redzam, ka ir aktīvāka spēle. Atsevišķas spēles un vairākās spēlēs epizodes ir parādījušas, ka iestrādes ir un spēlei ir jāparādās. Nesteigtos ar Rautakallio atstādināšanu. Nav jau tā, ka viņš ir tikai vainīgs. Ir jāmeklē kāds vidusceļš, arī spēlētāju vaina ir," uzskata Miļuns, piebilstot, ka spēlētāju virknējumu mainīšana jau arī ir ceļš uz spēles uzlabošanu.


Kreipāns tikmēr norāda, ka Rautakallio ir mainījis savus principus, atkāpies no saviem uzstādījumiem, kas šajā gadījumā ir laba ziņa. "Pēdējās trīs spēles izpildījuma ziņā jau parādīja, ka sniegums iet uz augšu. Viennozīmīgi, ka viss ir slikti un tikai slikti, es gan neteiktu. Var redzēt, ka Peka maina savu viedokli, kļuvis elastīgāks, sāk darīt lietas savādāk, nekā deklarēja. Sliktākais tagad būtu otrā galējība – sākt visu mainīt [arī atlaist treneri] un skatīties kas no tā sanāks."

"Trenerim varētu kaut ko pārmest tikai tad, ja viņš šo komandu būtu komplektējis, ja būtu neierobežotas finanšu iespējas un treneris teiktu - man vajag to un to, un to spēlētāju, būtu viņus dabūjis, un tad rezultāti būtu šādi, tad gan. Rautakallio šī ir jauna komanda, viņš to saņēma tādu, kāda tā bija. Domāju leģionārus viņam piedāvāja - šis derēs? Derēs! Un šis? Nu, īsti nederēs, bet gan jau... Rautakallio šis ir liels izaicinājums, un jādod viņam laiks," nesteigties aicina Bisenieks.

"Tas ir sports. Ne vienmēr uzvar stiprākais un ne visas uzvaras ir likumsakarīgas. Nav jau sliktas spēles. Nevajag gluži ar cirvi tagad visu cirst nost. Domāju, ka astotnieks ir reāls," optimismu saglabā arī Miļuns.

Kreipāns arī uzsver, ka astotnieks un iekļūšana KHL Gagarina kausa izcīņā "Dinamo" spēlētājiem ir sasniedzama. "Ne septembrī, ne oktobrī un ne pat novembrī nosaka astotnieku. Nebūs visām komandām tikai veiksmju sērijas, bet arī pašiem jāņem punkti, nav jāskatās uz pretiniekiem. 26.februārī ir pēdējā spēļu diena, laiks ir daudz. Bet ar to sevi nevajag mierināt."

Pagājušajā svētdienā Rīgas "Dinamo" ar graujošu uzvaru pār Čehovas "Vitjazj" noslēdza četru izbraukuma spēļu sēriju. Tagad "Dinamo" aizvadīs četras spēles savā laukumā, pēc kurām atkal dosies izbraukumā uz četriem mačiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!