Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā Rīgas "Dinamo" tiksies ar Latvijas izlases treneru dueta Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" regulārās sezonas noslēgumā KHL Rietumu konferencē ieņēma septīto vietu, bet Maskavas "Dinamo", pēcspēles metienos svētdien izraujot uzvaru ar 2:1 pār Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj", nodrošināja sev otro vietu Rietumu konferencē.

Abu komandu pirmās spēles 23. un 24.februārī notiks Maskavā, bet pirmās divas spēles Rīgā būs 26. un 27.februārī. Nepieciesamības gadījumā nākamie maču 1.martā notiks Maskavā, 3.martā Rīgā un 5.martā atkal Maskavā.

KHL pirmajās divās sezonās rīdzinieku ceļi jau krustojušies ar tagadējā Maskavas "Dinamo" priekšgājējiem. Pirmajā sezonā pirmjā kārtā Rīgas "Dinamo" ar 0-3 zaudēja Maskavas "Dinamo", savukārt pagājušajā sezonā pirmajā kārtā rīdzinieki sensacionāli ar 3-1 uzvarēja vienus no galvenajiem favorītiem Sanktpēterburgas SKA un pēc tam sērijā ar 1-4 zaudēja Znaroka un Vītoliņa trenētajam Balašihas MVD, kas vēlāk apvienojās ar Maskavas "Dinamo".

Vēl Rietumu konferencē "play off" pirmajā kārtā Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlēs pret Minskas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA pretinieki būs Maskavas "Spartak", bet "Atlant" spēlēs pret "Severstaļ".

Austrumu konferencē Gagarina kausa pirmajā kārtā "Sibirj" tiksies ar Ufas "Salavat Julajev", Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda spēlēs pret Magņitogorskas "Metallurg", Māra Jasa komanda Ņižņekamskas "Ņeftehimik" tiksies ar KHL regulārā čempionāta uzvarētājiem Omskas "Avangard", bet divkārtējie Gagarina kusa ieguvēji Kazaņas "Ak Bars" tiksies ar Astanas "Baris".

Gagarina kausa izcīņā šosezon visās kārtās pāros cīņa rit līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!