Foto: F64
Ar fantastisku uzvaru cīņas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešdien atsāka Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" ar 5:4 (2:2, 2:0, 0:2, 1:0) pagarinājumā pieveica kopvērtējuma līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Pirmā perioda vidū pusotras minūtes laikā Gļebs Kļimenko un Patriks Toresens panāca 2:0 SKA labā, bet tad līdz perioda beigām Miķelis Rēdlihs un Mārtiņš Karsums izlīdzināja rezultātu. Savukārt otrajā periodā Sandis Ozoliņš un Gints Meija panāca jau 4:2 rīdzinieku labā.

Trešā perioda vidū Matīass Veinhandls samazināja rezultāta starpību, bet 15 sekundes pirms pamatlaika beigām Jevgeņijs Artjuhins izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārtus rīdziniekiem pagarinājuma trešajā minūtē guva Guntis Galviņš.


Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" treneri šim mačam pieteiks septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, līdz ar to malā paliks no savainojumiem atlabstošie Džeimijs Lundmarks un Aleksandrs Ņiživijs, kā arī Ģirts Ankipāns un Oskars Cibuļskis, bet Jānis Andersons atkal ir nosūtīts uz fārmklubu "Liepājas metalurgu". Savukārt, sastāvā atkal ir atgriezies uzbrucējs Juris Upītis.

Pirmais periods

Mačā sākumā pirmie metienu izdarīja SKA komanda, taču "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts ar to tika galā, bet jau tūlīt uzbrukumā devās rīdzinieku, bet apdraudēt Sanktpēterburgas komandas vārtus viņiem neizdevās. Turpinājumā ilgāku laiku pretinieku aizsardzības zonā uzbrukumus kombinēja mājinieki, izdarot vairākus metienus pa vārtiem, tomēr neviens no tiem viesu vārtsargu Jakubu Stepaneku neapdraudēja.

Pēc brīža uzbrukt sāka arī SKA komandas spēlētāji, kas vairākas reizes spēja sev izkārot ērtu metiena pozīciju, bet pagaidām Holts darbojās lieliski. Nākamajās minūtēs iniciatīva piederēja viesu komandai, kamēr "Dinamo" mēģināja atbildēt ar pretuzbrukumiem. Tieši SKA komanda perioda 12.minūtē guva spēles pirmos vārtus, kad ātrā pārejā no aizsardzības uz uzbrukumu ar metienu no uzbrukuma zonas vidus precīzs bija Gļebs Kļimenko.Jau pēc nepilnām divām minūtēm laukuma vidus zonā neveiksmīgi nospēlēja Jēkabs Rēdlihs un ripu ieguva Patriks Toresens, kurš apspēlēja aizsargus un ar atkārtotu metienu guva vārtus, panākot jau 2:0.

Pēc šīs epizodes laba izdevība bija Rīgas komandas uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, taču pret viņu tika pārkāpti noteikumi un "Dinamo" varēja spēlēt vairākumā. Vairākumā mājinieki labi veidoja uzbrukumus un 15 minūtē pēc Krišjāņa Rēdliha piespēles vienus vārtus atguva Miķelis Rēdlihs. "Dinamo" turpināja rādīt veiksmīgu spēli un pēc lieliskas saspēles ar Sandi Ozoliņu 2:2 panāca Karsums. Arī trešdaļas noslēgumā laukumā labāk izskatījās rīdzinieki, bet rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā aktīvi turpināja spēlēt "Dinamo", kuri turpināja tiekties uz pretinieku vārtiem, kas palīdzēja nopelnīt vairākumu, kad pret Juri Upīti noteikumus pārkāpa Kirils Koļcovs. Arī šo vairākumu rīdzinieki pārvērta vārtu guvumā, kad pēc Frederika Varga reida un piespēles precīzs bija Ozoliņš, izvirzot vadībā "Dinamo" ar 3:2.

Spēles 28.minūtē "Dinamo" pirmo reizi šajā spēlē palika mazākumā, kurā, pateicoties veiksmīgai spēlētāju un Holta spēlei, veiksmīgi izdevās aizsargāties. Jau pēc pāris minūtēm mājinieki vēl reiz palika viena vīra mazākumā, jo Upītis laukuma viduszonā pārkāpa noteikumus. Šajā vairākumā SKA uzbruka daudz agresīvāk, bet izlīdzināt rezultātu viņiem neizdevās. Tūdaļ pēc divu minūšu soda izciešanas viens pret Stepaneku izgāja Upītis, taču viņa spēcīgo raidījumu vārtsargs tvēra. Vēl pēc mirkļa Sanktpēterburgas vienības hokejisti trešdaļas 13.minūtē pieļāva kļūdu savā zonā un Gints Meija viņus par to sodīja gūstot savus pirmos vārtus šajā sezonā. Pirms šie vārti tika ieskaitīti, tiesnešiem vajadzēja konsultēties ar videotiesnesi.

Mājinieki jau trešo reizi šajā trešdaļā palika mazākumā, kad noraidīts tika Karsums, un kārtējo reizi "Dinamo" vārtos teicami turpināja darboties vārtsargs, atvairot vienu metienu pēc otra. Atlikušajās minūtēs vienības apmainījās ar uzbrukumiem un pirms pēdējās trešdaļas rezultāts bija patīkams "Dinamo" komandai - 4:2.

Trešais periods

Trešās 20 minūtes iesākās ar vētrainiem "Dinamo" uzbrukumiem, taču tā noslēdzošajā fāzē nekādi neizdevās ripu ievirzīt vārtos. Ātrā spēlē abas komandas turpināja spēlēt aktīvu uzbrukuma hokeja, bet pēc periodā spēlētām septiņām minūtēm par pārāk daudz hokejistiem uz laukuma SKA palika mazākumā. Vairākumā rīdzinieki veidoja uzbrukumus, kuri vārtos nepārvērtās, bet spēlēs 50.minūtē SKA uzbrucējs Matiass Veihandls savai vienībai vienus vārtus atguva (3:4).

Turpinājumā spēles temps nedaudz kritās un iniciatīva nepiederēja nevienai komandai, kuras veidoja uzbrukumus viena pēc otras. Pēdējās minūtēs Sanktpēterburgas komanda uzbrukumā kļuva agresīvāki un Holta vārtus apdraudēja daudz biežāk, taču Latvijas komandas vārtsargs ar saviem pienākumiem tika galā. Jānim Spruktam minūti pirms mača beigām bija iespēja izcelties ar precīzu metienu, taču viņš ripu uzmeta virsū Stepanekam. Tikmēr pēdējās sekundēs SKA vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju un tas atmaksājās, kad pēc Mārtiņa Cipuļa rupjas kļūdas savā zonā rezultātu izlīdzināja Jevgēņijs Artjuhins un nācās spēlēt papildlaiku.

Pagarinājums

Pagarinājumā abas komandas izskatījās sagurušas, bet vairāk uzbruka "Dinamo" komanda. Kādā no epizodēm laba izdevība bija SKA komandai, taču precīzs metiens nepadevās un šīs komandas galvenais treneris Milošs Ržiga pieprasīja, lai tiesnesis šo epizodi skatās atkārtojumā, par ko viņš tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm. Divas minūtes pirms pagarinājuma beigām "Dinamo" bija izdevība spēlēt vairākumā un tā tika izmantota, kad ar spēcīgu un tālu metienu uzvaru Rīgas komandai garantēja Guntis Galviņš.

KHL līderiem tas bija tikai ceturtais zaudējums šajā sezonā 21 spēlē.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #2 Rodrigo Laviņš.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #32 Jakub Sindel - #23 Juris Štāls, #95 Juris Upītis - #73 Niclas Lucenius - #87 Gints Meija.

Sanktpēterburgas SKA sastāvs

Vārtsargi: #31 Štepanek (#33 Ježov).
Aizsargi: #7 Kaļiņin - #4 Koļcov, #6 Deņisov - #73 Grebeškov, #5 Višņevski - #52 Semjonov, #47 Petrov.
Uzbrucēji: #11 Pruha - #41 Toressen - #10 Tihonov, #83 Kļimenko - #9 Martensson - #80 Weinhandl, #44 Artjuhin - #13 Ņeprajev - #39 Ribin, #19 Fjodorov - #25 Makarov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!