Foto: Itar-Tass/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha jauno komandu Jaroslavļas "Lokomotiv", kas nākamajā sezonā atgriezīsies Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), vēl papildinās 6-8 hokejisti, atklājis vienības prezidents Jurijs Jakovļevs.

Ceturtdien "Lokomotiv" paziņoja par astoņu jaunu hokejistu pievienošanos vienībai, kuru vidū bija arī 27 gadus vecais iepriekšējās sezonas Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais uzbrucējs Rēdlihs.

Tāpat šajā komandā spēlēs 32 gadus vecais Jaroslavļas hokeja audzēknis Vitālijs Višņevskis (Sanktpēterburgas SKA), 37 gadus vecais uzbrucējs Viktors Kozlovs (Ufas "Salavat Julajev"), 23 gadus vecais aizsargs Dmitrijs Korobovs (Minskas "Dinamo"), 23 gadus vecais Romāns Ļudučins (Maskavas "Spartak"), 22 gadus vecais Dmitrijs Klopovs (Ņižņijnovgorodas "Torpedo"), 22 gadus vecais Jegors Averins (Omskas "Avangard") un 21 gadu vecais Sergejs Plotņikovs (Habarovskas "Amur").

Kā atklāja Jakovļevs, Korobovs, Klopovs, Averins un Plotņikovs pievienojušies pēc sistēmas, kuras ietvaros pēc traģiskās aviokatastrofas "Lokomotiv" no katra KHL kluba varēja savam sastāvam piesaistīt vienu jaunatnes vecuma spēlētāju.

"No sastāva, kas šosezon spēlēja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, komandā paliks desmit spēlētāji," intervijā izdevumam "Sovetskij sport" izteicās Jakovļevs. "Sanāk, ka mums vēl jāpiesaista 6-8 hokejisti. Joprojām mums vēl ir brīvas trīs leģionāru vietas."

Pēc "Sovetskij sport" rīcībā esošās informācijas, "Lokomotiv" komandai varētu pievienoties arī pieredzējušais uzbrucējs Aleksejs Kaļužnijs, kuram noslēdzies līgums ar šīs sezonas KHL finālisti "Avangard".

Aizvadītajā sezonā M.Rēdlihs KHL regulārajā čempionātā aizvadīja visas 54 spēles, gūstot 13 vārtus un veicot 31 rezultatīvu piespēli. Viņš kļuva par līgas septīto labāko rezultatīvo piespēļu autoru un 12.rezultatīvāko hokejistu. Savukārt septiņās Gagarina kausa spēlēs Rēdlihs guva divus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, kļūstot par izslēgšanas turnīra pirmās kārtas rezultatīvāko spēlētāju.

M.Rēdlihs šobrīd kopā ar Latvijas izlasi ir devies uz pasaules čempionātu, kas šogad notiks Zviedrijā un Somijā.

Kā ziņots, pagājušā gada 7.septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Lidmašīnā atradās 45 cilvēki, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš pēc piecu dienu ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Pēc notikušā "Lokomotiv" atsauca dalību no KHL čempionāta un šosezon ar atjaunotu sastāvu piedalījās VHL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!