Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība, izskatot svētdien notikušo incidentu Minskā, piesprieda dažādus sodus Čehovas "Vitjazj", kā arī nosodīja trīs Latvijas un viena Krievijas tiesneša rīcību.

Atgādinām, ka svētdien ar skandālu noslēdzās spēle Minskā starp vietējo "Dinamo" un līgas "kaušļu komandu" "Vitjazj", kurā ar 3:2 pārāki bija minskieši. Uzvaras vārtus Minskas "Dinamo" guva pēdējā minūtē, pēc kā arī sākās rupjības laukumā. 15 sekundes pirms pamatlaika beigām kautiņu izraisīja "Vitjaz" hokejists Aleksandrs Sazonovs, tomēr arī pēc tam viesi nenomierinājās un vēl pēc astoņām sekundēm konfliktā ar līdzjutējiem iesaistījās Nazarovs, kurš kopā ar spēlētājiem Mihailu Aņisinu un Artemiju Panarinu sāka ar nūjām bakstīt tribīnēs esošos līdzjutējus, kuri brīdi iepriekš bija apmētājuši viesu soliņu. Nazarovs pēc incidenta tika padzīts no "Vitjazj" soliņa, bet, ejot projām, bijušais hokejists Minskas līdzjutējiem vēl veltīja rupju žestu.

Pirmdien KHL Disciplinārā komisija vairākas stundas izskatīja notikušo un tiaki pēcpusdienā oficiāli paziņoja par piespriestajiem sodiem.
"Vitjazj" galvenajam trenerim Nazarovam par konfliktu ar līdzjutējiem piespriesta divu spēļu diskvalifikācija un naudas sods.

"Vitjazj" kauslim Kipam Brenanam būs jāizlaiž četras spēles, kā arī jāsamaksā KHL reglamentā noteiktais naudas sods. Viņa komandas biedrs Niks Tarnaskis izlaidīs divas spēles un arī samaksās naudas sodu, Artemijs Panarins – vienu spēli, bet Aleksandrs Sazonovs cauri ticis tikai ar naudas sodu.

Savā lēmumā KHL uzsvaru licis arī uz tiesnešu darbību. Viens no mača galvenajiem tiesnešiem bija Eduards Odiņš, otrs bija Aleksejs Ravodins no Krievijas, bet līnijtiesneši bija Juris Balodis un Ansis Eglītis.

KHL norāda, ka mača beigās notikušais incidents ir tieši saistīts ar kļūdām, ko pieļāvuši tiesneši. Tāpēc tiesnešu darbība mačā novērtēta kā neapmierinoša, un tiesnešiem tiks piespriesti sodi disciplinārie un naudas sodi.

Minskas "Dinamo" kā mača saimniece šajā reizē tikusi cauri ar diezgan viegliem sodiem. KHL uzsver, ka Minskas līdzjutēji līdz šim nav izcēlušies negatīvā ziņā, bijuši draudzīgi, bet notikušajā vainojami daži agresīvākie līdzjutēji. Lai gan bijis ierosinājums Minskas "Dinamo" vairākas spēles aizvadīt pie tukšām tribīnēm, tas nav guvis atsaucību, un Minskas klubam piespriests tikai naudas sods. KHL arī norādījusi uz Minskas kluba drošības dienesta darbību, par ko tiks pieņemts atsevišķs lēmums un doti norādījumi turpmākām darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!