Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vinipegas "Jets" otrdien neaizsargāto spēlētāju sarakstā iekļāva latviešu aizsargu Artūru Kuldu.

Tagad 24 stundu laikā Kuldu savā īpašumā var iegūt jebkurš NHL klubs.

Ja tas nenotiks, Kulda tiks nosūtīts uz "Jets" fārmklubu Sentdžonsas "IceCaps", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Ievietojot Kuldu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, "Jets" atbrīvoja vietu Ronam Heinsijam.

Šīs sezonas deviņās spēlēs NHL Kulda ar rezultativitāti nav izcēlies, bet nopelnījis četras soda minūtes un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +3.

Savukārt Heinsijs šosezon aizvadītajos piecos NHL mačos izpildījis divas rezultatīvas piespēles, nopelnījis sešas soda minūtes un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

Tomēr Heinsijs pēc 16 spēļu izlaišanas traumas dēļ "Jets" komandas sastāvā atgriezās tikai 23.novembrī.

Kā ziņots, Kulda uz "Jets" komandu tika izsaukts 13.novembrī, jo vienības aizsargam Polam Postmam vienību uz pāris dienām nācās pamest tuva radinieka nāves dēļ.

Šo sezonu Kulda iesāka Sentdžonsas "IceCaps", 13 spēlēs gūstot divus vārtus un veicot četras rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot 12 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +9.

Pirms sezonas Kulda "Jets" rindās piedalījās divās pārbaudes spēlēs, bet līdz tam viņš piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, kas šosezon pārcēlusies uz Vinipegu un ieguvusi "Jets" vārdu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006.gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL līdz šim bija aizvadījis sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā šobrīd "Jets" ar 30 punktiem 29 spēlēs ieņem 11.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!