Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" līgumu ar vienu no saviem uzbrukuma līderiem Lauri Dārziņu lauza pēc hokejista lūguma, informē "Dinamo".

Jau ziņojām, ka "Dinamo" un Dārziņš līgumu lauza pēc abpusējas vienošanās, tomēr iniciatīva nākusi tieši no paša hokejista. Līgums Dārziņam bija vēl uz vienu sezonu.

"Dinamo" norāda, ka kluba vadība nākusi pretī hokejistam, "lai viņš varētu turpināt savu izaugsmi", un tagad viņam būs iespēja slēgt līgumu ar jebkuru citu komandu.

Atgādinām, ka "Dinamo" lauza līgumus arī ar vārtsargiem Tomu Broku, Edgaru Lūsiņu un Uldi Čalpu, kā arī uzbrucējiem Vitāliju Karamnovu un Artūru Mickeviču.

Ar Lūsiņu jau sākotnēji tika panākta vienošanās, ka viņš vienu sezonu palīdzēs Rīgas klubam, jo piedāvājumu no citurienes nebija, bet pēc KHL reglamenta līgums bija jāslēdz uz divām sezonām, norāda "Dinamo". Edgaram Lūsiņam ir nepieciešama pastāvīga spēļu prakse, kuru diemžēl "Dinamo" sastāvā viņš nevar iegūt, tādēļ tika pieņemts lēmums lauzt līgumu, tomēr nākotnē nav izslēgta viņa atgriešanās rīdzinieku rindās. Savukārt, slēdzot līgumu ar Vitāliju Karamnovu, tika ņemts vērā fakts, ka viņš aizvadītajā sezonā varēja spēlēt gan KHL, gan MHL. Tā kā nākamajā sezonā viņš pēc vecuma varēs spēlēt tikai KHL, bet ar savu sniegumu nespēja izcīnīt vietu "Dinamo" sastāvā, tad tika pieņemts lēmums pārtraukt līgumattiecības ar viņu, lai dotu iespēju sevi apliecināt kādam no jaunajiem Latvijas hokejistiem.

Abu divu vārtsargu Toma Broka un Ulda Čalpas sniegums īsti neapmierināja "Dinamo" jauniešu komandas HK "Rīga" treneru kolektīvu, kā rezultātā abiem bija problēmas ar pastāvīgu spēļu praksi. Savukārt, līgumattiecības ar Artūru Mickēviču tika pārtrauktas, jo līdz ar sezonas beigām ir beidzies arī sadarbības līgums starp Rīgas "Dinamo" un "Liepājas metalurgu". Tā kā Artūrs ir šī kluba īpašums, tad viņš ir atgriezies Liepājā.

30. aprīlī līgumi ar Rīgas "Dinamo" beidzās vairākiem spēlētājiem – Mikaēlam Tellkvistam. Tomašam Surovijam, Robertam Petrovickim, Markam Hartiganam, Jānim Sprukram, Rodrigo Laviņam, Jurim Štālam, Krišjānim un Jēkabam Rēdlihiem, Ģirtam Ankipānam, Andrim Džeriņam, Robertam Bukartam, Oskaram Cibuļskim, kā arī Arvīdam Reķim un Sandim Ozoliņam. Vienošanās par sadarbības turpināšanu ar pēdējiem diviem tika panāktas jau aprīlī, bet pirmdien "Dinamo" pagarināja līgumus ar Cibuļski, Ankipānu, Džeriņu un Bukartu.

Tāpat tiem spēlētājiem, kurus kluba vadība vēlas paturēt sastāvā, ir izteikti piedāvājumi, taču dažiem no viņiem ir piedāvājumi arī no citām komandām. Piemēram, par Tomašu Suroviju, pēc medijos izskanējušās informācijas, interesējas CSKA, bet Mikaēls Tellkvists Rīgā nepalikšot, jo pēc viņa domām saņem šeit savai spēlei neatbilstošu atalgojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!