Foto: Itar-Tass/Scanpix
Piektdien uzvaru "Krievu klasikas" spēlē zem atklātām debesīm Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionāta ietvaros izcīnīja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kas atjaunota pēc traģiskās aviokatastrofas.

Maču klātienē noraudzījās 16 100 skatītāju, kas ir jauns Krievijas hokeja apmeklētības rekords.

Aizvadītajā mačā "Lokomotiv" Krasnojarskā ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) uzvarēja vietējo "Sokol" komandu.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Maksims Zjuzjakins, Aleksejs Kručiņins un Daniils Apaļkovs.

Hokeja laukums tiks izvietots Krasnojarskas futbola stadiona pašā vidū, bet visi no šī mača gūtie ienākumi tik novirzīti traģiskās aviokatastrofas upuru ģimenēm.

Kā zināms, viss "Lokomotiv" komandas pamatsastāvs, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu, 7.septembrī gāja bojā aviokatastrofā. Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecas dienas ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Pati "Lokomotiv" komanda noraidīja iespēju jau šosezon spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un piedalīsies VHL čempionātā. Tā kā "Lokomotiv" komanda aizvadīs mazāku spēļu skaitu par citām VHL vienībām, izslēgšanas turnīra dalībnieces tiks noteiktas rēķinot procentuālo punktu attiecību. "Lokomotiv" KHL atgriezīsies nākamajā sezonā, kad tai jau būs garantēta vieta Gagarina kausa izcīņā.

Komandai bija iespēja no katras KHL komandas uzaicināt vienu spēlētāju vecumā no 18 līdz 22 gadiem.

Šosezon "Lokomotiv" VHL regulārajā sezonā aizvada pa vienai spēlei ar katru no komandām - ar Rietumu konferences vienībām tā tiekas savā laukumā, bet ar Austrumu konferences klubiem spēkojas izbraukumā.

VHL čempionāta kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 36 punktiem 18 spēlēs Rietumu konferencē ieņem trešo vietu, bet "Sokol" ar 52 punktiem 49 cīņās ieņem priekšpēdējo, desmito, pozīciju Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!