Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas piektajā spēlē otrdien izbraukumā ar rezultātu 3:4 (2:3, 0:1, 1:0) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 2-3.

"Dinamo" komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Marcels Hosa, Niklass Luseniuss, kuram tas bija vārtu guvums šajā sezonā, un Jānis Sprukts.

Kamēr "Torpedo" labā precīzi bija Jūso Hietenens, Vladimirs Gorbunovs, Iļja Krikunovs un Mihails Varnakovs.

Pirms spēlēs

Šīsdienas mačam treneri pieteica septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, un arī šodien laukumā nedevās vārtsargs
Kriss Holts
(muskuļa savainojums), kā arī uzbrucējs
Aleksandrs Ņiživijs
, kurš gan kopā ar komandu ir atlidojis uz Ņižņijnovgorodu, taču spēlēt nevarēja. Pēc diskvalifikācijas izciešanas šodien atkal laukumā devās
Mārtiņš Cipulis
, kā arī spēlēs aizsargs
Rodrigo Laviņš
. Līdz ar to izmaiņas ir skāra pilnīgi visus virknējumus, izņemot pirmo piecinieku.

Pirmais periods

Spēlēs sākums "Dinamo" komandai bija smags, jo jau pirmajā minūtē
Arvīds Reķis
nopelnīja noraidījumu, un vairākumā "Torpedo" savu iespēju izmantoja, kad ar delnas metienu no zilās līnijas precīzs bija Hietonens. Tomēr rīdziniekiem bija vajadzīgas tikai divas minūtes, lai rezultātu izlīdzinātu, un negaidītu, spēcīgu, bet precīzu metienu no zilās līnijas raidīja Hosa. Tikmēr astotajā minūtē, pēc Rodrigo Laviņa noraidījuma, "Dinamo" vēlreiz palika mazākumā, taču šoreiz tas tik izturēts, bet uzreiz pēc tam Gorbunovs vārtu priekšā bija atstāts viens pats, panākot 2:1 savas vienības labā.

11.minūtē arī "Dinamo" varēja izmēģināt spēkus vairākumā, tomēr pagaidām to izmantot neizdevās, bet arī Rīgas komanda uzreiz pēc vairākuma guva vārtus, un to pirmo reizi šajā sezonā izdarīja Luceniuss, kurš pielaboja Hosas metienu. Turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, bet divas sekundes pirms trešdaļas beigām Krikunovs trešo reizi pārspēja Jučeru.

Otrais periods

Otro trešdaļu Rīgas "Dinamo" sāka aktīvi, izveidojot vairākus bīstamus momentus pie Vitālija Kovaļa sargātajiem vārtiem. Piektajā minūtē lielisku izdevību trešo reizi izlīdzināt rezultātu neizmantoja Jānis Sprukts, kurš gar malu ieslidoja zonā, nomānīja "Torpedo" vārtsargu, bet ripu vārtos nespēja iedabūt. Viesi turpināja izdarīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, bet mājinieki sagaidīja savas iespējas pretuzbrukumā.

Spēles 36.minūtē Māris Bičevskis tika nosēdināts uz noraidīto soliņa, un, spēlējot ar viena vīra vairākumu, "Torpedo" hokejists Varnakovs panāca 4:2. Atlikušajā perioda laikā cīņa galvenokārt ritēja vidus zonā, jo "Dinamo" neizdevās iesākt uzbrukumus un pretinieki labi aizsargājās. Rezultāts vairs nemainījās.

Trešais periods

Trešā perioda sākums "Dinamo" izdevās nedaudz samocīts, jo tika pieļautas vairākas kļūdas, kas deva uzbrukuma iespējas mājiniekiem, bet Jučers metienus atvairīja. Drīz vien pie labas metiena pozīcijas tika
Sandis Ozoliņš
, taču ripa lidoja virsū Kovaļam. Neizteiksmīgā spēles turpinājumā "Dinamo" turpināja uzbrukt, bet "Torpedo" aizsargi šajās epizodēs izrādījās pārāki.

Tikmēr astoņas minūtes pirms spēles beigām Latvijas komandai bija vairākums, kurā divus metienus izdarīja Guntis Galviņš, taču šie raidījumi, un arī pārējā ofensīva noslēdzās bez gūtiem vārtiem. Tūlīt vēl vienu noraidīju saņēma "Torpedo" spēlētājs, un šo vairākumu ātri izdevās izmantot – Mārtiņš Karsums precīzi piespēlēja Spruktam, kurš ievirzīja ripu vārtos. Izšķirošajos momentos komandas apmainījās ar uzbrukumiem, bet "Dinamo" neglāba arī Jučera nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju.

Nākamā spēle šajā sērijā notiks ceturtdien, kad "Dinamo" ar "Torpedo" spēkosies savā laukumā. Savukārt, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā sestdien atkal risināsies Ņižņijnovgorodā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#50 Kristers Gudļevskis).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #6 Arvīds Reķis, #2 Rodrigo Laviņš - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #81 Marcel Hossa - #73 Niklas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #21 Roberts Bukarts - #83 Jamie Lundmark - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš - #96 Māris Bičevskis - #23 Juris Štāls, #95 Juris Upītis.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #31 Kovaļ (#1 Bespalov).

Aizsargi: #14 Maļenkih - #11 Hietanen, #41 Vasiļjev - #22 Petrov, #3 Tjuļapkin - #77 Jevsejenkov.

Uzbrucēji: #25 Zainuļin - #16 Gorbunov - #98 Ugarov, #17 Krikunov - #33 Makarov - #67 Thornberg, #26 Nilsson - #21 Hirshovitz - #18 Varnakov , #32 Romanovskij - #10 Galuzin - #72 Zakijev, #8 Valuijskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!