Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Fantastiska debija Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) trešdien padevās Rīgas "Dinamo" vārstargam Edgaram Lūsiņam, kurš palīdzēja komandai pēcspēles "bullīšos" ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveikt Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto KHL līdervienību Maskavas "Dinamo".

Foto galerija

"Dinamo" vārtus mača sākumā sargāja Mikaēls Telkvists, taču amatlaika beigās viņš guva nelielu savainojumu. Pagarinājumu Telkvists vēl aizvadīja, bet uz "bullīšiem" vārtos tika ielikts Lūsiņš. Savā debijā Lūsiņš "bullīšos" palika nepārspēts, bet Aleksandrs Ņiživijs izgājienā guva vārtus, un Rīgas "Dinamo" apbēdināja Znaroku&co, uzvarot ar 2:1.

Pamatlaikā pirmā perioda sestajā minūtē Aleksejs Kudašovs vadībā izvirzīja maskaviešus, bet izlīdzinājumu otrā perioda sestajā minūtē vairākumā panāca Miķelis Rēdlihs.

1.periods

Maskavas "Dinamo" spēli iesāka ierasti aktīvi, agresīvi, turklāt uzreiz nokļuva skaitliskajā vairākumā – 55. sekundē noraidījums Andrim Džeriņam, bet viņa noraidījuma beigās par grūdienu ar nūju vēl divas minūtes nopelnīja Mārtiņš Karsuma. Par laimi, trijatā rīdziniekiem bija jāspēlē tikai deviņas sekundes, un divkāršais mazākums tika izturēts, un arī spēlējot četratā, vārti netika ielaisti.

Taču maskavieši bija uztvēruši savu spēles ritmu un turpināja apdraudēt gan mūsu vārtus, gan labi spēlējot savā aizsardzības zonā. Pirmos vārtus gan viesi guva, izmantojot rupju Rīgas "Dinamo" aizsargu kļūdu – Krišjānis Rēdlihs piespēlējot nepaskatījās, vai ripa nonāks pie komandas biedra, un to uztvēra pretinieku spēlētājs. Sekoja piespēle Jurijam Babenko, kurš ripu atdeva Denisam Mosaļovam, kurš savukārt – Aleksejam Kudašovam, un tas raidīja ripu vārtos.

Uzreiz pēc vārtu gūšanas Maskavas "Dinamo" palika skaitliskajā mazākumā, taču arī tā laikā pamanījās veikt izspēli mūsu aizsardzības zonā un pat uzmest pa vārtiem, bet pēc tam ļoti ātri atgriezties pie saviem vārtiem un tos aizsargāt.

Perioda vidū aktīvāk sāka spēlēt rīdzinieki, un 10.minūtē ar skaistu spēli izcēlās Vitālijs Karamnovs, atdodot elegantu piespēli, diemžēl Jānis Sprukts līdz ripai neaizsniedzās. Pēc brīža Alekseja Volkova vārtus "bombardēja" Oskars Cibuļskis un Arvīds Reķis, arī pārējie Rīgas "Dinamo" spēlētāji meta pa maskaviešu vārtiem no jebkuras puslīdz izdevīgas situācijas, taču vārtsargs allaž bija vietā, tāpat kā Mikaēls Telkvists maskaviešu uzbrukumos.

2.periods

Otrajā periodā ceturtās minūtes beigās Rīgas "Dinamo" atkal nonāca skaitliskajā vairākumā, un to mūsējiem izdevās realizēt – Vitālijs Karamnovs aiz vārtiem saņēma piespēli no Aleksandra Ņiživija un mēģināja ripu iespēlēt vārtos, vārtsargs to atsita, bet zibenīgi noreaģēja Miķelis Rēdlihs – 1:1.

Tajā pašā brīdī tiesneši fiksēja Mihaila Balandina pārkāpumu, par ko nemierā bija Maskavas "Dinamo" treneris Oļegs Znaroks, taču tiesneši noraidījumu atstāja spēkā. Šo skaitlisko vairākumu rīdzinieki gan nerealizēja, lai gan metieni pa vārtiem bira kā no lielgabala.

Uz trešdaļas beigām Rīgas "Dinamo" palēnināja spēles tempu, līdz ar to spēle ritēja lielākoties mūsējo aizsardzības zonā, taču periodu rīdzinieki pabeidza skaitliskajā vairākumā, tiesa, uz Gunta Galviņa pārsistās lūpas rēķina – par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju četras soda minūtes tika piespriestas Jurijam Babenko.

3.periods

Ilgo vairākumu Rīgas "Dinamo" trešās trešdaļas sākumā neizmantoja, bet ceturtajā minūtē paši nonāca skaitliskajā mazākumā, kuru aizvadīja ļoti labi - Telkvistam bija jāatvaira tikai pāris maskaviešu metienu.

Pēc šā mazākuma Rīgas "Dinamo" pamazām uzspieda pretiniekiem savu spēli, arvien vairāk laika pavadot viņu aizsardzības zonā un apdraudot Volkova sargātos vārtus.

Neskatoties uz to, ka Rīgas "Dinamo" spēlēja aktīvāk, daudzveidīgāk, un it kā ķircinot nopietno pretinieku, vārtus tomēr gūt neizdevās un spēles pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu 1:1.

Pagarinājums

Reālākā iespēja pabeigt spēli pagarinājumā bija rīdziniekiem, kad trešajā minūtē Jānis Sprukts solo izgājienā tika līdz brīvam metienam, taču Aleksejs Volkovs ripu ķēra ķērājcimdā, un spēle turpinājās ar pēcspēles metieniem.

Pēcspēles "bullīši"

Vārtos uz pēcspēles metieniem stājās Edgars Lūsiņš, jo Mikaēls Telkvists, izskatās, guva traumu. Pirmais Konstantīna Gorovikova metiens pa rīdzinieku vārtiem bija pa vārtu stabiņu, bet otro, ko izpildīja Aleksejs Kudšovs, Lūsiņš atvairīja. Vitālija Karamnova metienu Volkovs atvairīja, bet Ņiživija metiens bija precīzs, kas arī izrādījās uzvaras vārti, jo Edgars Lūsiņš atvairīja arī trešo, Maksima Slovjova mesto ripu.

Rīgas "Dinamo" šajā spēlē joprojām nevarēja palīdzēt savainotie Sandis Ozoliņš un Lauris Dārziņš, kā arī no rīta treniņā atkal potīti sastiepa vārtsargs Kriss Holts, tādēļ kā otrais vārtsargs bija ģērbies Edgars Lūsiņš. Ierindā atkal atgriezās Marks Hartigans, kurš spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Bukartu un Troteru, bet jaunieguvums Roberts Petrovickis spēlēja kopā ar Ņiživiju un Suroviju. Izmaiņas skārušas arī aizsardzības līniju – nespēlēja Sotnieks, bet laukumā devās Laviņš.

Rīgas "Dinamo" sastāvs uz spēli:

#79 Mikael Tellqvist (#30 Edgars Lūsiņš);

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #37 Robert Petrovicky – #43 Tomas Surovy;

#9 Krišjānis Rēdlihs – #14 Jēkabs Rēdlihs;

#15 Mārtiņš Karsums – #18 Andris Džeriņš - #75 Ģirts Ankipāns;

#44 Oskars Cibuļskis - #6 Arvīds Reķis;

#34 Vitalij Karamnov - #5 Jānis Sprukts – #19 Miķelis Rēdlihs;

#2 Rodrigo Laviņš - #13 Guntis Galviņš;

#21 Roberts Bukarts – #3 Mark Hartigan- #91 Brock Trotter, #29 Ainārs Podziņš.

Maskavas "Dinamo" sastāvs uz spēli:

#30 Aleksej Volkov (#20 Aleksandr Čerepeņin);

#18 Aleksej Ugarov - #29 Aleksej Medvedev - #19 Denis Kokarev;

#39 Mihail Balandin - #50 Maksim Solovjov;

#87 Leonid Komarov - #21 Konstantin Gorovikov - #53 Denis Tolpeko;

#51 Dominik Graņak - #77 Martin Štrbak;

#32 Aleksej Kudašov - #12 Jurij Babenko - #54 Denis Mosaļev;

#4 Aleksandr Boikov - #7 Maksim Veļikov;

#27 Jurij Dobriškin - #16 Vladimir Gorbunov - #71 Genadij Stoļarev.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!