Foto: Itar-Tass/Scanpix

Par Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Omskas "Avangard" jauno galveno treneri trešdien tika apstiprināts somu speciālists Petri Matikainens.

Kā vēsta vienība, līgums ar 45 gadus veco Matikainenu noslēgts uz trijām sezonām.

"Avangard" kluba prezidents Aleksandrs Sterļagovs uzskata, ka somu speciālists spēs ieviest jaunas vēsmas komandas spēles stilā.

Matikainena hokejista karjera ilga no 1984. līdz 1999.gadam, bet 2002.gadā viņš pabeidza treneru skolu un kopš tā laika trenējis vairākas Somijas komandas.

Jāizceļ, ka pēdējos divus gadus Matikainens bijis Somijas valstsvienības galvenā trenera Jukas Jalonena palīgs. 2011.gadā Somija kļuva par pasaules čempionvienību.

Kā ziņots, "Avangard" komandas galvenā trenera amats vakants kļuva šī mēneša sākumā, kad par atkāpšanos negaidīti paziņoja Matikainena tautietis Raimo Sumanens.

Zīmīgi, ka Sumanens tikai jūnija vidū pagarināja līgumu ar "Avangard".

Sumanens Omskas kluba treneru korpusa galvgalī otro reizi stājās pagājušā gada izskaņā, kad no "Avangard" galvenā trenera amata tika atlaists čehu speciālists Rostislavs Čada.

Sumanens "Avangard" komandu aizveda līdz aizvadītās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālam, kurā tika atzīts Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Maskavas "Dinamo" vienības pārākums.

Jau vēstīts, ka Sumanens "Avangard" vienību vadīja arī aizpagājušajā sezonā, taču ar skandālu to pameta, kad centās sakauties ar komandas tā brīža pazīstamo čehu uzbrucēju Jaromiru Jāgru, bet pārējiem hokejistiem izteica nesaprotamus pārmetumus.

Savukārt Pujacs "Avangard" komandai pievienojās janvāra vidū, kad pārnāca no Novosibirskas "Sibirj". Šajā laikā viņš kļuva par vienu no vienības līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!