Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē ar rezultātu 3:7 (1:2, 2:3, 0:2) izbraukumā piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

"Dinamo" komandas labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums. Tikmēr "Torpedo" vienībā ar trīs gūtiem vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Mihails Varnakovs, bet reizi precīzi bija Kims Hiršovics, Dmitrijs Makarovs, Aleksejs Petrovs un Juso Hietanens.

"Torpedo" komandai šī bija pirmā uzvara KHL izslēgšanas spēlēs, jo tajās tā piedalās tikai otro reizi, bet iepriekš no Gagarina kausa izstājās neuzvarot nevienā no cīņām.

Pirmais periods
Šajā mačā pirmie uzbrukumā devās rīdzinieki, taču pirmajos divos mēģinājumos centieni nostāties pretinieku aizsardzības zonā noslēdzās ar pārmetienu laukuma vidū. Turpinājumā bija vērojams līdzīgs, taču piesardzīgs hokejs, bet ceturtajā minūtē "Torpedo" pēc Krisa Holta kļūdas, nenoķerot ripu, atklāja rezultātu, kad pirmais pie tās bija Hiršovics. Uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem iespēja bija "Dinamo" spēlētājam Niklasam Luceniusam, taču viņš nespēja to izmantot. Arī turpinājumā labāk uzbrukumā spēlēja rīdzinieki, un devītajā minūtē ātrajā pretuzbrukumā Sprukts piespēlēja Miķelim Rēdliham, kurš ar ātru un netveramu metienu rezultātu izlīdzināja.

Tas palīdzēja "Dinamo" vienībai iegūt iniciatīvu, bet drīz vien Miķelis Rēdlihs nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kurā Guntim Galviņam izdevās aizskriet ātrajā pretuzbrukumā. Tomēr mājinieki mācēja šo vairākumu izmantot, kad precīzs bija Makarovs. Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās.

Otrais periods
Otrās trešdaļas sākumā "Torpedo" komanda iekrāja jau divu vārtu pārsvaru, kad pēc rīdzinieku neprecīzas nomaiņas mājinieki pārtvēra ripu un Varnakovs ātrajā uzbrukumā raidīja to vārtos. Tomēr uzreiz pēc tam "Torpedo" hokejists Vladimirs Galuzins par rupju pārkāpumu pret Juri Štālu saņēma 5+20 minūšu noraidījumu. Piecas minūtes spēlējot vairākumā, vienus vārtus Rīgas klubam izdevās atgūt – trešdaļas septītajā minūtē Guntis Galviņš ar asprātīgu piespēli atrada Spruktu, kurš panāca 2:3.

Otrā perioda otrajā pusē labu izdevību izniekoja Aleksandrs Ņiživijs, bet drīz vien Štāls tika nosēdināts uz noraidīto soliņa. Šo vairākumu laukuma saimnieki realizēja ļoti ātri, kad uzreiz pēc iemetiena un pāris piespēlēm Petrovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Tomēr trīs minūtes vēlāk (17.minūtē) "Dinamo" izdarīja labu spiedienu uz pretiniekiem un Karsums pēc Miķeļa Rēdliha piespēles panāca rezultātu 3:4. Perioda pēdējās minūtēs "Torpedo" izdarīja lielu spiedienu, un Ņiživijs pārkāpa noteikumus. Mājinieki vairākumā joprojām spēlēja teicami, pēc Makarova metiena panākot 5:3

Trešais periods
Trešā perioda sākumā "Dinamo" veiksmīgi nostājās uzbrukuma zonā, taču izdarīt metienu nesanāca. Pēc divām minūtēm Jēkabs Rēdlihs atstāja savu komandu mazākumā, taču šoreiz vārtus Latvijas vienībai izdevās atstāt neskartus. Tikmēr divas minūtes vēlāk spēle vairākumā kārtējo reizi nepadevās rīdziniekiem, bet uzreiz pēc tā trīs reizes sava komanda bija jāglābj Holtam.

Trešdaļas vidū Gints Meija uzreiz pēc iemetiena apdraudēja Kovaļa vārtus, bet pāris minūtes vēlāk Rīgas komanda neizmantoja vēl vienu vairākumu. Lai arī Holts pāris reizes atstāja cerības savai komandai, bet sešas minūtes pirms spēles beigām "Torpedo" spēlētājs Hietanens panāca rezultātu 3:6, būtībā izšķirot uzvarētāju šajā spēlē. Tas Ņižņijnovgorodas komandu neapturēja un Varnakovs trīs minūtes pirms spēles beigām guva savus trešos un komandas septītos. Līdz ar to "Dinamo" ļoti neveiksmīgi iesākusi šī gada izslēgšanas spēles.

Nākamajā spēlē ceturtdien "Dinamo" vēlreiz cīnīsies izbraukumā, bet nākamie divi mači sestdien un svētdien notiks Rīgā. Nepieciešamības gadījumā sērijas piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #81 Marcel Hossa - #73 Niklas Lucenius - #87 Gints Meija, #21 Roberts Bukarts - #83 Jamie Lundmark - #23 Juris Štāls, #66 Ainārs Podziņš.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #31 Kovaļ (#1 Bespalov).

Aizsargi: #14 Maļenkih - #11 Hietanen, #48 Rozin - #22 Petrov, #41 Vasiļjev - #77 Jevsejenkov.

Uzbrucēji: #98 Ugarov - #33 Makarov - #67 Thornberg, #17 Krikunov - #21 Hirshovitz - #18 Varnakov , #25 Zainuļin - #16 Gorbunov - #26 Nilsson, #24 M. Potapov - #10 Galuzin - #19 Vesce, #8 Valuijskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!