Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē starp Minskas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv" komandām sestdien 2009.gadā jaunuzceltajā "Minsk-Arena" atkal tika sasniegts jauns KHL spēļu apmeklētības rekords.

Kā liecina šīs spēles tiešsaistes informācija, maču klātienē vēro 15 982 skatītāji.

Kā ziņots, šīs sērijas pirmie divi mači notika Jaroslavļā. Pirmajā cīņā laukuma saimnieki uzvarēja ar 7:4, bet otrajā mačā Minskas "Dinamo" izdevās revanšēties ar 4:1.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Zīmīgi, ka arī iepriekšējais KHL spēļu apmeklētības rekords tika sasniegts tieši Minskā, kad šī gada janvārī maču starp Minskas "Dinamo" un Maskavas CSKA noraudzījās 15 576 skatītājs. Savukārt vēl vienu rekordu Minskā laboja pagājušā gada septembrī, kad maču ar Kazaņas "Ak Bars" komandu noraudzījās 15 531 skatītājs.

Kā ziņots, pirms tam iepriekšējais KHL apmeklētības rekords piederēja Latvijas klubam Rīgas "Dinamo", kad 2008.gada 24.decembra maču ar Omskas "Avangard" vienību "Arēnā Rīga" noskatījās 11 900 skatītāji. Oficiāli uz hokeja spēlēm "Arēnā Rīga" ir 10 300 skatītāju vietas, bet uz šo maču tika pārdotas papildus stāvvietu biļetes, tādējādi tika labots apmeklētības rekords.

Kā zināms, Minskas arēnas ietilpība ir 15 000 sēdvietu, taču arī šajā hallē uz spēlēm tiek pārdotas papildus stāvvietu biļetes, kas ik pa laikam ļauj labot apmeklētības rekordu.

Jau ziņots, ka jaunā hokeja halle "Minsk-Arena" Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā tika atklāta 2009.gada 27.decembrī. Pagājušā gada 30.janvārī jaunajā hallē norisinājās arī KHL Zvaigžņu spēle.

Tāpat plānots, ka tā 2014.gadā būs pasaules hokeja čempionāta galvenā arēna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!