Foto: Itar-Tass/Scanpix
Pēc kārtējās sarežģītās operācijas pirmdien miris Aleksandrs Gaļimovs – vienīgais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejists, kurš izdzīvoja pēc trešdien notikušās aviokatastrofas, ziņo Krievijas masu mediji.

Tādējādi Jaroslavļā notikusī aviokatastrofā bojā gājuši 44 cilvēki, tikai viens izdzīvojis – borta inženieris Aleksandrs Sizovs.

"Lai gan tika veikta terapija, izmantojot visas jaunākās ārstēšanas metodes, 12.septembra rītā Aleksandrs Gaļimovs nomira no apdegumiem, kas nebija savienojami ar dzīvošanu," norādīja Višņevska vārdā nosauktā ķirurģijas institūta pārstāvji. Šajā institūtā pēc avārijas tika nogādāts hokejists.

Svētdien Gaļimovam veica sarežģītu trahejas operāciju. Pēc tās sportistu joprojām rūpīgi uzmanīja ārsti, tomēr nekādas prognozes mediķi neizteica.

Atgādinām, ka pagājušajā trešdienā Jaroslavļā aviokatastrofā gāja bojā praktiski visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda "Lokomotiv", izdzēšot daudzu slavenu hokejistu dzīvības. Lidmašīnā bija un bojā gāja arī viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Kārlis Skrastiņš.


Aviokatastrofā izdzīvoja tikai Gaļimovs un Sizovs, kura stāvoklis arī ir smags.

Gaļimovam pēc avārijas bija 90% ķermeņa apdegumi, cietuši iekšējie orgāni. Hokejistu izglāba vietējie iekšlietu ministrijas darbinieki, kuri patrulēja netālu no traģēdijas vietas. Aculiecinieki stāsta, ka Gaļimovs pats ir ir ticis ārā no avarējušās lidmašīnas, bijis pie samaņas un pats pateicis, ka viņu sauc Gaļimovs.

Sestden Jaroslavļā notika "Lokomotiv" piemiņas pasākums. Jaroslavļas arēnā bija izlikti visu bojā gājušo "Lokomotiv" hokejistu, treneru un darbinieku portreti ar uzrakstu "Mūsu komanda mūžos". Bija izlikta arī Gaļimova fotogrāfija, pie kuras bija uzraksts "Saņa, dzīvo par visiem".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!