Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) trešās sezonas noslēguma pasākumā atzīts par aizvadītās sezonas labāko līgas tiesnesi, vēsta krievu mēdiji.

KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā Odiņš strādāja14 spēlēs, ieskaitot divus finālsērijas mačus starp Ufas "Salavat Julajev" un Mitišču "Atlant".

Savukārt Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš iekļauts līgas simboliskajā izlasē līdz ar vārtsargu Ēriku Ersbergu, aizsargu Kirilu Koļcovu un uzbrucējiem Aleksandru Radulovu, Igoru Grigorenko (visi - "Salavat Julajev") un Sergeju Mozjakinu ("Atlant"). Pēdējais turklāt kopā ar Vitāliju Novopašinu ("Baris") saņēma arī līgas džentlmeņu balvu.

Trešās KHL sezonas labākā vārtsarga balvu saņēma "Atlant" vārtu vīrs Konstantīns Baruļins, bet par labāko snaiperi tika nosaukts Omskas "Avangard" uzbrucējs Romāns Červenka. Labākā aizsarga gods tika Karelam Rahūnekam ("Lokomotiv").

Par sezonas labāko treneri tika atzīts "Atlant" treneris Milošs Ržiha, bet par lietderīgāko spēlētāju nosaukts Kazaņas "Ak Bars" kapteinis Aleksejs Morozovs, kura lietderības koeficients šosezon regulārajā čempionātā bija +27, bet "play-off" mačos +6.

Sezonas labākā KHL debitanta balvu ieguva Pāvels Zdunovs (Magņitogorskas "Metallurg")

"Dzelzs cilvēka" balvu par visvairāk aizvadītajām spēlēm KHL čempionātā saņēma "Lokomotiv" uzbrucējs Ivans Tkačenko, kurš regulārajā čempionātā piedalījās 54 spēlēs un "play-off" – 18.

Par labāko maiņu atzīts virknējums Čārlzs Lingle – Raiens Veske - Mets Elisons ("Torpedo").

Par šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Salavat Julajev" uzbrucējs Aleksandrs Radulovs, bet viņa pārstāvētais klubs saņēma Bobrova balvu, ko pasniedz sezonas rezultatīvākajai komandai. Arī labākā kluba vadītāja balvu saņēma "Salavat Julajev" pārstāvis Nikolajs Kurapovs.

Balvu "Par uzticību hokejam" pasniedza 41 gadu vecajam Sergejam Fjodorovam, kurš pārstāv Magņitogorskas "Metallurg".
Balvu "Sekunde" par visātrāk un visvēlāk gūtajiem vārtiem saņēma Aleksandrs Radulovs, kurš vārtus guva sestajā spēles sekundē, un "Avangard" aizsargs Andrejs Pervišins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!