Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Omskas "Avangard" galveno treneri otrdien apstiprināts čehu speciālists Rostislavs Čada, vēsta krievu prese.

Līgums ar 56 gadus veco speciālistu noslēgts uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

"Čada ir tieši tas, kas mums vajadzīgs," izdevumam "Sovetskij sport" pastāstīja "Avangard" komandas ģenerālmenedžeris Anatolijs Bardins. "Viņš trīs gadus pēc kārtas ar "Košice" komandu triumfēja Slovākijas čempionātā."

Līdz šim "Avangard" vadīja somu speciālists Raimo Sumanens, kuram ar komandu bija noslēgts līgums līdz šī gada 30.aprīlim. Pēc tā termiņa beigām Omskas kluba vadība nolēma nepagarināt līgumu ar Sumanenu un uzsāka jauna galvenā trenera meklējumus.

Sumanens par "Avangard" galveno treneri kļuva pirms 2009./10.gada sezonas Gagarina kausa izcīņas, amatā nomainot Igoru Ņikitinu, kurš palika strādāt "Avangard" treneru štābā.

Aizvadītajā sezonā "Avangard" hokejisti ar 118 punktiem kļuva par KHL regulārā čempionāta uzvarētājiem, tomēr Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālsērijā Omskas klubs ar 3-4 piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" vienībai.

Jau ziņojām, ka Omskas "Avangard" aprīļa sākumā uzrunāja slaveno čehu treneri Vladimiru Ružičku, taču saņēma atteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!