Foto: LETA
Trešdien KHL Disciplinārā komiteja izskatīja epizodi 13. septembra spēlē starp Kazaņas "Ak Bars" un Rīgas "Dinmao", kad šī mača 9. minūtē rīdzinieku aizsargs Kristaps Sotnieks par sitienu pretiniekam ar celi saņēma 5+20 minūšu noraidījumu, un nolēma piespriest mūsu hokejistam papildus diskvalifikāciju uz trim spēlēm, kā arī naudas sodu, vēsta "Dinamo" mājas lapa.

Līdz ar to diskvalifikācijas dēļ Kristaps Sotnieks nevarēs piedalīties nākamajās trijās Rīgas "Dinamo" spēlēs – 15. septembrī Mitiščos pret "Atlant", 19. septembrī "Arēnā Rīga" pret CSKA un 21. septembrī arī Rīgā pret Minskas "Dinamo".

KHL Disciplinārā komiteja, pieņemot lēmumu, izskatīja "Ak Bars" iesniegumu, kā arī Rīgas "Dinamo" vēstuli ar šīs epizodes skaidrojumu. Kazaņas kluba pārstāvji pieprasīja Kristapam Sotniekam piemērot ilglaicīgu diskvalifikāciju, jo šajā epizodē ceļgala savainojumu guva "Ak Bars" aizsargs Vadims Homickis. Savukārt, Rīgas "Dinamo" norādīja, ka mūsu hokejista rīcībā šajā epizodē nebija tīša nodoma savainot pretinieku, un tā vienkārši bija spēles epizode, kura neveiksmīgi beidzās vienam no hokejistiem.

Izvērtējot visus lietas apstākļus, KHL Disciplinārā komiteja saskaņā ar KHL reglamentu pieņēma lēmumu piespriest Kristapam Sotniekam trīs spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!