Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro sezonu ar uzvaru svētdien pabeidza Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" ar 6:2 uzvarēja Čeļabinskas "Traktor".

Foto galerija

Pirms spēles

Rīdzinieki spēli aizvadīja bez Arvīda Reķa, kuram iepriekšējā spēlē tika salauzts pirksts. Reķim šī sezona ir beigusies. Tāpat sastāvā joprojām nebija cita aizsarga Rodrigo Laviņa, kuram tikai pirms dažām dienām no rokas noņemts ģipsis. Pārējie visi "Dinamo" spēlētāji varēs palīdzēt pēdējā spēlē.

1.periods

Spēli abas komandas iesāka ātrā tempā, taču līdz metieniem pa vārtiem uzbrukumi nonāca salīdzinoši reti, un izšķirošie perioda notikumi risinājās otrajā pusē.

11. minūtes beigās Deniss Ježovs ar tālu metienu no zilās līnijas pārspēja Krisu Holtu, izvirzot vadībā viesus. Ilgi šī situācija nesaglabājās, un Aleksandrs Ņiživijs izlīdzināja rezultātu, realizējot skaitlisko vairākumu – 1:1.

18. minūtē divas soda minūtes nopelnīja pirmo vārtu guvējs Deniss Ježovs, un arī šo skaitlisko vairākumu rīdzinieki pārvērta vārtu guvumā. Oskars Cibuļskis meta ripu uz vārtiem no zilās līnijas, to pielaboja Marks Hartigans – 2:1.

Pēc 36 sekundēm "Dinamo" pārsvars sasniedza divus vārtus – neveiksmīgi nospēlēja Treviss Skots "Traktor" vārtos un Jānis Sprukts raidīja ripu pāri guļošajam vārtsargam – 3:1.

Līdz ar perioda beigu signālu skanēja tiesneša svilpe, vēstot par divu minūšu noraidījumu Aināram Podziņam, kas nozīmē, ka otro periodu rīdzinieki iesāks, esot skaitliskajā mazākumā.

2.periods

Otro trešdaļu iesākuši, esot skaitliskajā mazākumā, rīdzinieki tomēr izveidoja pāris uzbrukumus, iesaistot darbībā pretinieku vārtsargu.

Arī turpinājumā Rīgas "Dinamo" daudz uzbruka, centās gūt vārtus, īpaši pirmā maiņa, taču Treviss Skots vairs tādas kļūdas kā pirmajā trešdaļā nepieļāva, un arī rīdzinieki, izskatās, vēlējās gūt īpaši skaistus vārtus.

Perioda vidū "Traktor" atkal radās iespēja samazināt mājinieku pārsvaru, taču saspringtais vairākums viņiem beidzās ar noraidījumu, turklāt ļoti nepatīkamu – Jevgeņijs Katičevs par spēli ar augstu paceltu nūju uz četrām minūtēm atstāja "Torpedo" mazākumā.

Ilgais vairākums neieviesa nekādas izmaiņas uz rezultātu tablo, taču rezultāts mainījās 18. minūtē, kad "Dinamo" palika skaitliskajā mazākumā. Mārtiņam Karsumam izdevās uztvert ripu un aizskriet pretuzbrukumā, kurā viņu kavēja pretinieku aizsargs, un tiesnesis nozīmēja uz "Traktor" vārtiem soda metienu. Mārtiņš šo "bullīti" veiksmīgi realizēja – 4:1. Tie Rīgas "Dinamo" bija 10. vārti mazākumā, un šajā rādītājā Rīgas komanda ir KHL līderi.

Atkal perioda pēdējās sekundēs rīdzinieki pārkāpa notikumus, ļaujot nākamo trešdaļu viesiem uzsākt skaitliskajā vairākumā. Šoreiz par bloķēšanu divas minūtes Jēkabam Rēdliham.

3.periods

Trešās trešdaļas sākumā Jēkabam Rēdliham uz sodīto soliņa pievienojās Ģirts Ankipāns, un šo divkāršo vairākumu viesi izmantoja. Jevgeņijs Kuzņecovs gar apmali piespēlēja Antonam Gļinkinam, kurš atdeva ripu uz zonas vidu, no kurienes to vārtos, caur Krisa Holta kājsargiem, ieraidīja Dmitrijs Afanasenko – 4:2.

Pēc gūtajiem vārtiem "Traktor" sāka spēlēt aktīvāk, vairāk darba sagādājot Krisam Holtam, taču perioda vidū spēle nomierinājās, un mača atrisinājums nāca 15. minūtes sākumā, kad par bīstamu uzbrukumu galvas un kakla apvidū 2+10 soda minūtes nopelnīja Jevgeņijs Katičevs, un ar 11 sekundēm pietika, lai realizētu šo vairākumu. Broks Troters no apmales iedeva asprātīgu piespēli Tomašam Surovijam, kurš ripu raidīja vārtos – 5:2.

Punktu šai spēle no rezultāta viedokļa joprojām 15. minūtē pielika Ģirts Ankipāns, kurš aizskrēja ātrā pretuzbrukumā, pagūstot apslidot paklupušo galveno tiesnesi un pēc tam pārspējot Trevoru Skotu – 6:2.

Pēc šīs epizodes Skots atvairīja vairākus ļoti bīstamus metienus, un pēdējā regulārā čempionāta spēle tā arī beidzās, ar četru vārtu pārsvaru, un Rīgas "Dinamo" tagad var sākt gatavoties "play-off" spēlēm pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

#31 Kriss Holts (#79 Mikaēls Telkvists);

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Marks Hartigans - #43 Tomašs Surovijs;

#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;

#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;

#14 Jēkabs Rēdlihs – #11 Kristaps Sotnieks;

#10 Lauris Dārziņš - #91 Broks Troters – #19 Miķelis Rēdlihs;

#9 Krišjānis Rēdlihs - #55 Jānis Andersons;

#29 Ainārs Podziņš – #37 Roberts Petrovickis – #23 Juris Štāls;

#13 Guntis Galviņš.


Čeļabinskas "Traktor" sastāvs:

#32 Traviss Skots (#47 Georgijs Bojaršinovs);

#25 Dmitrijs Afanasenkovs - #43 Vitālijs Jačmeņovs - #50 Aleksandrs Buturļins;

#2 Derons Kvints - #51 Genādijs Razins;

#15 Antons Gļinkins - #9 Andrejs Popovs - #92 Jevgeņijs Kuzņecovs;

#36 Aleksandrs Šiņins - #7 Aleksandrs Sazonovs;

#39 Aleksejs Tertišnijs - #13 Andrejs Nikolišins - #72 Jevgeņijs Galkins;

#33 Reimonds Girū - #29 Jevgeņijs Katičevs;

#10 Sergejs Piskunovs - #17 Dmitrijs Sajustovs - #18 Ņikita Korovkins;

#52 Deniss Ježovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!