Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pirmajā spēlē 2011.gadā otrdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 2:5 piekāpās vieneim no saviem konkurentiem Rietumu konferencē Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Rīdziniekiem abus vārtus guva Miķelis Rēdlihs. "Torpedo" labā pa diviem vārtiem guva Sergejs Rozins un Čārlzs Linglets, bet vienus - Deniss Kočetkovs.

"Dinamo" vārtus pēc ilgāka pārtraukuma atkal sargāja Kriss Holts, bet pēdējo nedēļu varonim Edgaram Lūsiņam atvēlēta rezervista loma.

Rīdzinieku sastāvā pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezies Lauris Dārziņš, kurš spēlēja kopā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu. Līdz ar to kopā ar Karsumu un Ankipānu atkal spēlēja Džeriņš, bet ceturtajā maiņā kopā ar Bukartu un Troteru centrā darbojās Karamnovs.

1.periods

Pirmais uzbrukums šai spēlē izdevās mājiniekiem, Ņižņijnovgorodas "Torpedo" – jau 23. sekundē spēlē iesaistījās Kriss Holts, bet otrajā minūtē "Dinamo" nonāca skaitliskajā vairākumā, kuru aizvadīja diezgan blāvi, neizveidojot nevienu pa īstam bīstamu momentu pie "Torpedo" vārtiem.

Mača turpinājumā laukumā risinājās līdzīga spēle, darba pietika gan Krisam Holtam, gan "Torpedo" vārtsargam Berndam Brukleram. Perioda vidū mājiniekiem izdevās atklāt rezultātu - Sergeja Višedkeviča no zilās līnijas spēcīgi mesto ripu pielaboja Iļja Krikunovs un Deniss Kočetkovs, kuram tika ieskaitīts vārtu guvums, jo ripa vārtos ielidoja, atsitusies pret rīdzinieku spēlētāju – 0:1.

13. minūtē mājiniekiem neizdevās realizēt drošu vārtu gūšanas momentu, kad divi "Torpedo" hokejisti izgāja pret Holtu, taču Denija Gru raidītā ripa lidoja garām vārtiem.

Vēl pēc trim minūtēm ātrs "Torpedo" pretuzbrukums vainagojās ar panākumu, Raienam Veskem dubultojot mājinieku pārsvaru – 2:0, turklāt laukumā sāka izpausties "Torpedo" pārākums.

Rīdzinieku centieni gūt vārtus 17. Minūtē vainagojās panākumiem, kad "Dinamo" spēlēja skaitliskajā vairākumā. Lauris Dārziņš raidīja ripu vārtu virzienā, Bruklers to atsita, bet Jānis Sprukts meistarīgi neitralizēja savu pretspēlētāju, un Miķelis Rēdlihs raidīja atsisto ripu vārtos – 1:2.

Trešdaļas beigās vēl vienu noraidījumu nopelnīja "Torpedo", un otro periodu "Dinamo" uzsāks skaitliskajā vairākumā.

2.periods

Otrajā trešdaļā acīmredzami izpaudās Ņižņijnovgorodas komandas pārsvars laukumā, ko pamato arī perioda rezultāts – 2:0 "Torpedo" labā.

Trešdaļas sākumā uz četrām minūtēm rīdzinieki ar retiem pretuzbrukumuem "iestrēga" savā aizsardzības zonā, kas beidzās ar vieniem no kuriozākajiem vārtiem visā KHL – Kriss Holts cimdā ķēra Sergeja Rozina raidīto ripu, bet tā izleca no cimda un pār vārtsarga plecu iekrita vārtos – 1:3.

Turpinājumā mājinieki turpināja demonstrēt ātrus pretuzbrukumus, no katras cik necik izdevīgas pozīcijas, bieži vēl kustībā, metot pa Holta sargātajiem vārtiem, un tieši tā "Dinamo" zaudēja ceturtos vārtus. Maksims Potapovs no aizvārties piespēlēja ripu uz priekšu un Sergejs Rozins guva savus otros vārtus šai spēlē – 1:4.

Pēc ceturtajiem zaudētajiem vārtiem "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, cenšoties "sapurināt" savus spēlētājus, un tas uz pāris minūtēm palīdzēja – rīdzinieki izveidoja vairākus ļoti bīstamus momentus pie "Torpedo" vārtiem, pat nopelnīja skaitlisko vairākumu, taču ar tā izspēli atkal neveicās. Dinamiešu azarts atkal noplaka un spēle atgriezās Rīgas komandas aizsardzības zonā.

3.periods

Trešajā trešdaļā "Torpedo" spēlēja uzmanīgi, vairs ne tik aktīvi, lai saglabātu sev labvēlīgo rezultātu. "Dinamo" savukārt centās vairāk uzbrukt, mest pa pretinieku vārtiem, taču pārsvara laukumā viņiem joprojām nebija.

Trešdaļas vidū atkal tika veiksmīgi izturēts skaitliskais mazākums, kad divu minūšu noraidījumu bija nopelnījis Mārtiņš Karsums, un 17. Minūtē rīdzinieku neatlaidīgie uzbrukumi beidzot realizējās vārtu guvumā – no Laura Dārziņa piespēles savus otros vārtus šai mačā guva Miķelis Rēdlihs – 4:2.

Pusotru minūti pirms spēles beigām "Torpedo" galvenais treneris pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, un pēc tā laukumā neatgriezās Kriss Holts – Rīgas "Dinamo" treneris izvēlējās nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču diemžēl šī situācija pavērsās pret rīdziniekiem. Rodrigo Laviņam, spēcīgi sitot pa ripu, salūza nūja, ripu uztvēra Raiens Veske, gar apmali devās uz mūsu aizsardzības zonu, atdeva ripu Čārlzam Lingletam, kurš raidīja to tukšos vārtos – 5:2.

Pēc piekto vārtu gūšanas izcēlās pamatīgs kautiņš, par kura iniciatoriem tiesneši uzskatīja Jāni Spruktu un Deniju Gru, bet spēles pēdējā minūtē divas soda minūtes nopelnīja arī Sergejs Rozins. Taču atlikušajās sekundēs rezultāts nemainījās un gada pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" Ņižņijnovgorodā piedzīvoja zaudējumu.

Rīgas DINAMO sastāvs uz spēli:

#31 Chris Holt (#30 Edgars Lūsiņš);

#15 Mārtiņš Karsums – #18 Andris Džeriņš - #75 Ģirts Ankipāns;
#11 Kristaps Sotnieks - #14 Jēkabs Rēdlihs;
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #37 Robert Petrovicky – #43 Tomas Surovy;
#55 Jānis Andersons –#6 Arvīds Reķis;
#10 Lauris Dārziņš - #5 Jānis Sprukts– #19 Miķelis Rēdlihs;
#2 Rodrigo Laviņš - #13 Guntis Galviņš;
#21 Roberts Bukarts – #34 Vitalij Karamnov - #91 Brock Trotter, #29 Ainārs Podziņš.

Ņižņijnovgorodas TORPEDO sastāvs uz spēli:

#30 Bernd Brukler (#45 Aleksandr Fomičev);
#7 Charles Linglet - #83 Matt Ellison - #19 Rayan Vesce;
#4 Danny Groux - #34 Sergej Višedkevič;
#17 Iļja Krikunov - #15 Andrej Ņikitenko - #18 Mihail Varnakov;
#48 Sergej Rozin - #36 Dmitrij Loptev;
#25 Aleksej Potapov - #23 Aleksandr Grošanskij - #39 Maksim Ovčiņņikov;
#20 Denis Grotj - #77 Aleksandr Jevsejenko;
#24 Maksim Potapov – Denis Kočetkov;
#38 Sergej Oļhovcev.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!