Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas ceturtajā spēlē trešdien Rīgas "Dinamo" divreiz cīņas gaitā atspēlējās, tomēr pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Minskas "Dinamo".

Minskas komandas labā vārtus jau spēles otrajā minūtē guva Aleksandrs Kulakovs. Otrā perioda otrajā minūtē Sandis Ozoliņš izlīdzināja rezultātu, bet nepilnas sešas minūtes pirms otrā perioda beigām Ļibors Pivko atjaunoja minskiešiem vadību. Trešā perioda pirmajā minūtē Fredriks Vargs izmantoja vairākumu un vēlreiz izlīdzināja rezultātu.


Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" sastāvā šajā mačā pēc muguras savainojuma izārstēšanas atgriezīsies uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs. Iepriekšējā spēlē gūtā savainojuma dēļ šodien nevarēs spēlēt uzbrucējs Roberts Bukarts. Tāpat šodien nespēlēs diskvalificētais Kristaps Sotnieks un nedaudz apslimušais Jānis Andersons, kā arī uzbrucēji Bjorns Melins un Juris Štāls.

1.periods

Spēles sākums izvērtās nervozs, un saraustīts, ar daudzām neprecīzām piespēlēm, turklāt rīdzinieku noskaņojumam nebūt nenāca par labu visai savādi zaudētie vārti jau otrās minūtes vidū. Minskiešu uzbrucējs Aleksandrs Kulakovs apslidoja Holta sargātos vārtus un raidīja ripu tuvējā apakšējā stūrī, ap vārtiem bija abu komandu spēlētāji, ripa bija zem Holta kājsargiem, un mača tiesnesis šai burzmā fiksēja, ka ripa ir pārslīdējusi vārtu līnijai – 0:1.

Īpaši labvēlīga situācija rezultāta izlīdzināšanai mūsējiem radās trešdaļas vidū, kad viens pēc otra uz sodīto soliņu devās Ere Karalahti un Jaroslavs Obšuts, un 52 sekundes rīdzinieki varēja spēlēt pieci pret trim pretiniekiem, taču ripa vārtos negāja – ne pēc Miķeļa Rēdliha, ne Aleksandra Ņiživija, ne Sanda Ozoliņa metieniem.

Arī atlikušajā laikā Rīgas "Dinamo" salīdzinoši daudz saspēlējās, meta pa vārtiem, bet bez panākumiem – te Džeimijs Lundmarks netrāpīja pa ripu pēc ātra pretuzbrukuma, te Frederiks Vargs raidīja ripu pāri vārtiem. Neskatoties uz to, ka Minskas "Dinamo" spēlētāji perioda nogalē reti tika līdz mūsējo vārtiem, taču metienu skaits abām komandām bija vienāds- katrai pa 12.

2.periods

Otrā trešdaļa iesākās ar Daniela Korso noraidījumu, un šo vairākumu Rīgas "Dinamo" izdevās realizēt – Sandis Ozoliņš, kuru nepamanīja minskiešu aizsargi, raidīja Kevina Lalanda vārtos atlēkušo ripu – 1:1.

Pēc šiem vārtiem spēle atdzīvojās gan no rīdzinieku puses, kuri vairs nebija zaudētājos, gan no Minskas "Dinamo", kuri bija zaudējuši vadību.

Piektajā minūtē uz sodīto soliņu devās Džeimijs Lundmarks, atstājot Rīgas "Dinamo" mazākumā, bet mūsējie šo mazākumu aizvadīja pārliecinoši un mierīgim turklāt pēdējās sekundēs Mārtiņš Cipulis pat aizskrēja pretuzbrukumā, tomēr divi Minskas spelētāji aizsteidzās viņam līdz un neļāva apdraudēt Lalanda vārtus.

Perioda vidū otro noraidījumu šai mačā nopelnīja Jaroslavs Obšuts, un mūsējie ļoti centīgi iesāka skaitlisko vairākumu, taču minskieši gandrīz pusi laika turēja ripu piespiestu pie apmales, uz ko nereaģēja arī tiesneši, un laukumā un vārtu priekšā darbību līdz ar to bija maz.

15. minūtē atkal mainījās rezultāts, un Minskas "Dinamo" atgriezās vadībā, labi nospēlējot mūsu vārtu tuvumā – Dmitrija Korobova metienu no zonas līnijas pielaboja Libors Pivk0 – 2:1.

Pēc zaudētajiem vārtiem atkal aktīvāk sāka darboties rīdzinieki, īpaši izceļams ir Aleksandra Ņiživija viņam raksturīgajā stilā pie pretinieku vārtiem, taču otrajā pārtraukumā mūsējie devās, esot zaudētāju lomā.

3.periods

Arī trešais periods iesākās ar noraidījumu Minskas "Dinamo" sastāvā, un arī šoreiz skaitlisko vairākumu rīdzinieki veimsīgi realizēja, Frederikam Vargam raidot ripu vārtos no tuvas distances – 2:2.

Piektajā minūtē mājinieki vēlreiz nopelnīaj skaitlisko vairākumu, un tā realizācijas mēģinājumi bija vieni no intensīvākajiem visā spēlē – gandrīz visas divas minūtes mūsējie atradās tiešā Minskas "Dinamo" vārtu tuvumā, visu šo laiku laukumā esot Miķelim Rēdliham, Fdererikam Vargam, Džeimijam Lundmarkam, taču rezultatīvs metiens tā arī neizdevās.

Otrs skaitliskais vairākums, ko rīdzinieki nopelnīja perioda vidū, vairs nebija tik aktīvs, minskieši daudz labāk darbojās aizsardzībā, ar plašu saspēli raidot ripu ārā no savas aizsardzības zonas, neļaujot mūsējiem izvietoties vairākuma izspēlei.

Minūtēm ritot un rezultātam paliekot neizšķirtam, Minskas "Dinamo" sāka spēlēt arvien ātrāk, aktīvāk un bīstamāk, īpaši pēdējās minūtēs pamatīgi liekot strādāt Krisam Holtam, taču spēles pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu 2:2.

Pagarinājums un "bullīši"

Deviņas sekundes pirms papildlaika beigām ripa pēc Miķeļa Rēdliha metiena gan bija Minskas "Dinamo" vārtos, taču tiesneši vārtu gūšanu neieskaitīja, jo Mārtiņš Cipulis kritienā bija izstūmis no vārtiem Kevinu Lalandu un ripa vārtos lidoja, atsitoties pret mūsu uzbrucēju.

Pēcspēles metienos Rīgas "Dinamo" neveicās – Lalands atvairīja Džeimija Lundmarka metienu un tvēra Fderedika Varga raidīto ripu, bet Džeroma Irgla un Džefa Plata metieni bija precīzi, un Minskas "Dinamo" no Rīgas aizved divus punktus par uzvaru pēcspēles metienos.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #13 Guntis Galviņš, #9 Krišjānis Rēdlihs - #44 Oskars Cibuļskis, #2 Rodrigo Laviņš.
Uzbrucēji: #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #19 Miķelis Rēdlihs, #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns, #83 Jamie Lundmark - #18 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis.

Minskas "Dinamo" sastāvs:

Vārtsargi: #35 Kevin Lalande (#31 Andrej Mezin);
Aizsargi: #27 Vladimir Denisov - #8 Jere Karalahti, #24 Dmitrij Korobov - #25 Lukas Krajicek, #43 Jaroslav Obšut - #4 Danny Groulx;
Uzbrucēji: #7 Charles Linglet - #14 Daniel Corso - #16 Jeff Platt, #92 Teemu Laine - #60 Libor Pivko - #22 Zbinek Irgl, #10 Andrej Mihalev - #77 Aleksandr Kitarov - #11 Aleksandr Kulakov, #19 Dmitrij Meļeško – #23 Andrej Stas - #71 Aleksandr Pavlovič.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!