Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ceturtdien zaudējumu garā "bullīšu" sērijā piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Pirmā perioda astotajā minūtē rīdziniekiem vārtus guva Fredrīks Vargs, bet pirmā perioda priekšpēdējā minūtē mājinieki izlīdzināja rezultātu - precīzs bija Ruslans Zainuļins. Otrā perioda 12.minūtē rīdziniekiem vadību atguva Ainārs Podziņš. 28 sekundes pirms pamatlaika beigām "Torpedo" labā neizšķirtu panāca Martins Tērnbergs.

Savukārt pēcspēles metienu sērijā bija nepieciešami 26 metieni, lai noskaidrotu uzvarētāju, un par galveno varoni kļuva bijušais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Mets Elisons, kurš sarūgtināja savu bijušo klubu.

Pirms spēles

bas komandas turnīra tabulā šķir seši punkti, bet "Torpedo" ir aizvadījuši par vienu spēli vairāk, tādēļ savstarpējās spēles rezultātam ir milzīga nozīme, domājot par iekļūšanu "play-off".

Rīgas "Dinamo" sastāvs šodienas spēlē, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, ir palicis praktiski nemainīgs, tikai kā septītais aizsargs mačam tiks pieteikts Oskars Cibuļskis.

Pirmais periods

Lai gan pirmajās trīs minūtēs mājinieki bija izdarījušu jau divus bīstamus metienus pa Krisa Holta sargātajiem vārtiem, lielāko daļu perioda laukumā dominēja rīdzinieki .

Spēles sākums gan ne pārāk veiksmīgs mūsējiem - ceturtās minūtes sākumā par Mihaila Varnakova turēšanu ar nūju divas soda minūtes nopelna Krišjānis Rēdlihs, atstājot komandu skaitliskajā mazākumā. Pa īstam bīstams tikai viens moments pie Holta vārtiem, un vārtsargs tiek ar to pats galā, atvairot ripu ar kājsargu, kad skatītāji jau ir pārliecināti, ka ripa ir vārtos.

Neilgi pēc Krišjāņa Rēdliha atgriešanās laukumā uz noraidīto soliņu devās Ruslans Zainuļins par Oskara Cibuļska turēšanu ar nūju, un "Dinamo" kārtējo reizi pierāda, ka ir viena no labākajām vairākuma realizētājām komandām KHL. Pirmā maiņa pusminūtes laikā izdarīja četrus piecus metienus pa vārtiem, taču Vitāliju Kovalu nepārspēja nedz Karsums, nedz Sprukts. Otrā maiņa pretinieku zonā darbojās it kā lēnāk, taču izvirzīja mūsējos vadībā. Spēles astotajā minūtē Frederiks Vargs, esot pat aiz vārtu līnijas, no ļoti asa leņķa raidīja ripu vārtos, un tā caur Kovala kājsargiem ieslīdēja vārtos - 1:0.

Rīgas "Dinamo" arī turpmākajās minūtēs aktīvi turpināja uzbrukt, un tikai uz trešdaļas beigām spēle pārcēlās uz mūsējo aizsardzības zonu. Mājinieki savu panāca minūti un 15 sekundes pirms trešdaļas beigām, kad viens pēc otra pa "Dinamo" vārtiem meta Vladimirs Maļeņkihs, Vladimirs Gorbunovs un Ruslans Zainuļins, un trešo metienu Holts vairs nespēja atvairīt - 1:1. Ar šo neizšķirtu pirmā spēles trešdaļa arī noslēdzās.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā Gintam Meijam gandrīz izdevās atkal izvirzīt vadībā "Dinamo", taču no ideālas pozīcijas vārtu stūrī mestā ripa lidoja pāri vārtiem, arī Džeimija Lundmarka metienu Kovals "neitralizēja". Tam sekoja "Torpedo" pirmās maiņas bīstams pretuzbrukums, bet ar to tika galā Holts.

Laukumā ritēja spēkos līdzīga, atklāta spēle, līdz septītajā minūtē uz noraidīto soliņu devās Sandis Ozoliņš un mājinieki otrreiz nonāca skaitliskajā vairākumā, taču arī šoreiz neko neiespēja - "Torpedo" vairākums bija vēl neizteiksmīgāks kā pirmajā periodā.

Toties 11.minūtē "Dinamo" izdevās mainīt rezultātu savā labā - Ainārs Podziņš pats visu izdarīja - apspēlēja aizsargus, izdarīja metienu, pats uztvēra Kovala atsisto ripu un ar otru metienu pārspēja "Torpedo" vārtsargu - 2:1.

Spēles turpinājumā komandas daudz laika pavadīja vidus zonā, netiekot līdz pretinieku vārtiem.

18.minūtē otro noraidījumu šai spēlē nopelnīja Ruslans Zainuļins, bet šoreiz "Dinamo" neizdevās skaitlisko vairākumu pārvērst vārtu guvumā. Pirmā maiņa nospēlēja ne tik agresīvi kā pirmajā trešdaļā, Varga piecinieks bija aktīvāks, taču saspēle zonā bija par ilgu un metieni pa vārtiem nesekoja, un tā, otrajā pārtraukumā ejot, "Dinamo" bija saglabājuši tikai nedrošo vienu vārtu pārsvaru.

Trešais periods

Ja pirmajās divās trešdaļās pārsvars bija Rīgas "Dinamo" pusē, tad trešajā periodā nepārprotami dominēja mājinieki, ko pierāda arī izdarīto metienu attiecība - 16:5 "Torpedo" labā.

Trešdaļas sākumā "Dinamo" gan izveidoja vairākus labus momentus pie mājinieki vārtiem, īpaši ceturtā, Lucēniusa maiņa. Viņa noraidījums 10.minūtē gan arī iezīmēja lūzumu spēles gaitā, jo, sākot ar šo skaitlisko vairākumu, "Torpedo" uzbruka arvien asāk un neatlaidīgāk. Sākumā spēle ritēja strauji no vienas zonas uz otru, taču pamazām mājinieku pārsvars kļuva pa īstam nospiedošs.

16.minūtes vidū divas soda minūtes nopelnīja Mārtiņš Karsums, bet šo mazākumu rīdzinieki izturēja, lai gan ne tuvu ne tik pārliecinoši kā pirmajos divos periodos. Pusminūti pēc Mārtiņa atgriešanās laukumā "Torpedo" galvenais treneris pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tad mājinieku uzbrukumi kļuva vēl vētraināki, un "Dinamo" neizdevās ripu izsist pat no savas zonas, nemaz nerunājot par tās aizsišanu līdz tukšajiem "Torpedo" vārtiem.

28 sekundes pirms spēles beigām mājiniekiem tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu - cenšoties patraucēt Metu Elisonu, Kriss Holts neveiksmīgi nospēlēja ar nūju, aizķērās kreisajā vārtu stūrī un nepaguva pārvietoties uz otru stūri, kurā ripu ieraidīja Martins Tenbergs, saņemot to no Elisona - 2:2.

Pagarinājums un pēcspēles metieni

Diezgan aktīvi aizadītajā pagarinājumā rīdziniekiem bija vairākas labas idevības izraut uzvaru, tomēr "Torpedo" teicami aizstāvējās.

Savukārt pēcspēles metienu sērijā "Dinamo" vārtus izcili sargāja Māris Jučers, un bija nepieciešami 26 metieni, lai noteiktu šīs spēles uzvarētāju. Deviņus no "Torpedo" komandas metieniem izpildīja bijušais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Mets Elisons, kurš arī sagādāja savai komandai uzvaru.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #21 Roberts Bukarts - #32 Jakub Sindel - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš - #73 Niclas Lucenius - #23 Juris Štāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!