Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" piektdien iekļuva "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņas finālā, grupu turnīra pēdējā spēlē ar 5:1 (1:0, 1:0, 3:1) pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv".

Foto galerija

Tādējādi Rīgas "Dinamo" iekļuva finālā, kur sestdien atkal tiksies ar "Lokomotiv", bet par trešo vietu turnīrā spēlēs Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais OHK "Dinamo"un Mitišču "Atlant".

Pirmajā periodā astotajā minūtē pēc lieliskas Jāņa Sprukta piespēles vārtus "Dinamo" labā mazākumā guva Aleksandrs Ņiživijs, bet otrajā periodā astotajā minūtē Sprukts panāca 2:0. Pēdējās trešdaļas sākumā Karels Rahuneks vienus vārtus atguva, bet tad Māretiņš Karsums, Bruks Troters un Miķelis Rēdlihs mazākumā nodrošināja "Dinamo" uzvaru ar 5:1.

Mačs sākās aktīvā cīņā, jau pirmajās minūtēs abām komandām izveidojot vairākus bīstamus vārtu gūšanas momentus, kas "Dinamo" vienībai izdevās nedaudz bīstamāki. Sestajā minūtē divu minūšu noraidījumu nopelnīja Tomašs Surovijs, bet Latvijas klubs mazākumā nospēlēja ļoti sekmīgi - pēc skaistas Jāņa Sprukta piespēles viens pret "Lokomotiv" vārtsargu Dmitriju Kočņevu izslidoja mazākuma meistars Ņiživijs, atklājot rezultātu.

Turpinājumā "Dinamo" komanda pusotru minūti izturēja, spēlējot trijatā pret četriem pretiniekiem, bet brīdi vēlāk pēc "Lokomotiv" hokejistu Ņikita Kļukina un Aleksandra Guskova noraidījumiem ieguva potenciālu iespēju divas minūtes spēlēt piecatā pret trijiem. Tomēr jau uzreiz pēc iemetiena nevajadzīgu noraidījumu nopelnīja Marks Hartigans. Spēlēšanu četratā pret trijiem neizmantoja arī "Dinamo" komanda. Pirmajā trešdaļā spēles rezultāts vairs nemainījās.

Otrā trešdaļa sākās miegainākā cīņā, bet to sekmīgāk izmantoja "Dinamo" hokejisti un astotajā minūtē Sprukts pretuzbrukumā raidīja ripu cauri Kočņeva kājsargiem, panākot 2:0. Brīdi pēc gūtajiem vārtiem divu minūšu noraidījumu nopelnīja Andris Džeriņš, kas ļāva "Lokomotiv" vienībai pārņemt iniciatīvu un izdarīt vairākus ļoti bīstamus vārtu gūšanas momentus, tomēr visas reizes ļoti pārliecinoši nospēlēja "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts.

Trešdaļas otra puse jau ritēja daudz aktīvākā cīņā. Šajā laikā "Dinamo" komandai spēles gaitu palīdzēja izlīdzināt divas iespējas spēlēt vairākumos. Šo četru minūšu laikā Rīgas klubs ar vārtu guvumiem nespēja izcelties, tomēr arī "Lokomotiv" hokejisti līdz trešdaļas beigām rezultātu samazināt nespēja, kaut pēdējā minūtē Pāvols Demitra raidīja ripu pa "Dinamo" vārtu pārliktni.

Izšķirošajā trešdaļā jau pirmajā minūtē Hartigans varēja gūt vēl vienus vārtus, tomēr tas neizdevās. Otrajā minūtē par pārkāpumu pret Aleksandru Kaļaņinu lielo noraidījumu uz 5+20 minūtēm saņēma Krišjānis Rēdlihs. Jau no pirmajiem lielā vairākuma brīžiem "Lokomotiv" komanda veidoja aktīvus uzbrukumus, turklāt pēc pusotras minūtes, cīnoties par ripu, noraidījumu saņēma arī Sandis Ozoliņš, kas nozīmēja, ka Latvijas klubam pilnas divas minūtes jāspēlē trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr šādu iespēju "Lokomotiv" hokejisti izmantoja jau pēc sešām sekundēm, kad precīzs bija Rahuneks.

Līdz ar to vēl vairāk nekā trīs minūtes Latvijas komandai nācās spēlēt četratā pret pieciem pretiniekiem. Šajā laikā "Lokomotiv" turpināja uzbrukt ļoti spraigi, bet ar pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā un lielisku Holta sniegumu šo laiku izdevās izturēt. Nedaudz vēlāk jau iespēju spēlēt vairākumā nopelnīja "Dinamo" komanda, ko arī veiksmīgi izmantoja - pēc Sprukta piespēles precīzs bija Karsums, panākot 3:1. Tas nozīmēja, ka, lai Rīgas "Dinamo" komanda sestdien nespēlētu finālā, tai bija jāielaiž divas ripas.

Mača beigu daļā "Lokomotiv" komanda uzbruka aktīvāk, bet vēl divus vārtus guva tieši "Dinamo" komanda. Sākotnēji pēc veiksmīgas individuālās darbības Kočņevu pārspēja Troters, bet pēc tam, spēlējot mazākumā, līdz tukšiem vārtiem pretuzbrukumu ripu izspēlēja Mārtiņš Karsums un Miķelis Rēdlihs. Noslēdzošo metienu izpildīja Rēdlihs.

Par labākajiem spēlētājiem "Dinamo" komandā tika atzīti Holts un Sprukts, bet "Lokomotiv" vienībā - Rahuneks.

"Dinamo" sastāvā pēc spēles izlaišanas atgriezās komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kā arī uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Miķelis Rēdlihs, bet nespēlēja Lauris Dārziņš un Guntis Džeriņš. "Dinamo" vārtus šoreiz stāvēja Kriss Holts.

Atgādinām, ka turnīra pirmajās spēlēs Rīgas "Dinamo" ar 4:2 pieveica OHK "Dinamo", bet otrajā mačā ar 3:5 zaudēja Mitišču "Atlant". Savukārt "Lokomotiv" ar 4:0 un 4:2 pieveica attiecīgi "Atlant" un OHK "Dinamo".

Rīdziniekiem šīs ir pēdējais pārbaudes turnīrs pirms KHL jaunās sezonas, kura sāksies 8.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!