Foto: F64
Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien izcīnīja Latvijas komanda Rīgas “Dinamo”, kas izbraukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Slovākijas komandu Popradas “Lev”.

Vārtus Rīgas komandas labā spēles astotajā minūtē guva Mārtiņš Karsums, bet 39.minūtē precīzs bija Sandis Ozoliņš.

Tikmēr vienīgo reizi “Lev” komandā precīzs bija Jurajs Mikušs.

Pirmais periods

Mačs iesākās ar “Dinamo” aizsarga Krišjāņa Rēdliha raidījumu pa “Lev” komandas vārtiem, bet vārtsargs Tomašs Duba ripu atsita. Turpinājumā vienības apmainījās ar uzbrukumiem, taču trešajā minūtē laba izdevība bija Ladislavam Naģam, kurš izlauzās uz Krisa Holta vārtiem, taču nespēja viņu pārspēt. Pēc neilga laika divatā pret vienu aizsargu izslidoja rīdzinieki, tomēr šo izdevību izmantot neizdevās. Arī turpmākajās minūtēs laukumā bija redzams atklāts hokejs, un abas komandas apmainījās ar bīstamām epizodēm, liekot spēlē iesaistīties pretinieku vārtsargiem.

Spēles desmitajā minūtē labu metiena pozīciju sev izkārtoja Džeimijs Lundmarks, taču viņa raidījums lidoja pāri vārtiem. Arī nākamajās epizodēs aktīvāk darbojās “Dinamo” un astotajā minūtē tālu uzmetienu izdarīja Miķelis Rēdlihs, bet ripas lidojuma virzienu laboja Mārtiņš Karsums, izvirzot vadībā Latvijas komandu. Četras minūtes pirms trešdaļas beigām “Lev” pretinieku vārtu priekšā izveidoja ļoti bīstamu vārtu gūšanas momentu, taču ripa pēc cīņas vārtu priekšā noslīdēja pāris centimetrus gar vārtu stabu. Tikmēr pāris sekundes vēlāk “Dinamo” jau spēlēja vairākumā, bet minūti vēlāk Frederiks Vargs no Rīgas kluba arī pārkāpa noteikumus. Rezultāts šajā trešdaļā tā arī vairs nemainījās.

Otrais periods
Otrās 20 minūtes aktīvāk iesāka rīdzinieki, kad pēc Oskara Cibuļska metiena vārtu priekšā pacīnījās viņa komandas biedri, taču pretinieku aizsargi briesmas novērsa. Arī nākamajās minūtes iniciatīva piederēja “Dinamo” hokejistiem, bet ar pretuzbrukumu atbildēja “Lev” spēlētājas Ļubošs Bartečko, kurš veiksmīgi izlauzās uz vārtiem, taču Holtu pārspēt viņam neizdevās. Lai arī laukumā nākamajās minūtēs bija redzama līdzīga cīņā, bīstamākas epizodes uzbrukumā izveidoja mājinieki, bet rezultāts nemainījās.Perioda otrajā pusē spēle galvenokārt ritēja laukuma viduszonā un mača temps nedaudz kritās, bet abas komandas spēja izveidot labas vārtu gūšanas epizodes. Četras minūtes pirms trešdaļas beigām “Dinamo” spēlētāji vēlreiz izgāja divatā pret vienu pretinieku vārtsargu, taču Lundmarka piespēle komandas biedram bija neprecīza. Tūlīt vēl viena iespēja spēlēt vairākumā bija Rīgas hokejistiem, un tā noslēgumā ripa ielidoja Popradas komandas vārtos, taču Jēkaba Rēdliha vārtu guvums netika ieskaitīts. Tomēr “Lev” saņēma vēl vienu noraidījumu, un šajā vairākumā Sandis Ozoliņš pēc Lundmarka piespēles panāca 2:0 “Dinamo” labā.
Trešais periods
Spēles noslēdzošajā trešdaļā “Lev” laiku velti netērēja un metās uzbrukumā, kas jau otrajā perioda minūtē vainagojās vārtu guvumā, kad ar precīzu metienu izcēlās bijušais “Dinamo” spēlētājs Jurajs Mikušs. Pēc zaudētiem vārtiem Rīgas kluba hokejisti palika mazākumā, jo noraidījumu nopelnīja Mārtiņš Cipulis. Viena vīra mazākumā spēja labi aizsargāties un tūlīt pēc tā Cipulis jau apdraudēja Dubas vārtus. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, bet desmitajā minūtē “Dinamo” uzbrucējs Ville Nieminens ar labu metienu apdraudēja pretinieku vārtus, taču vārtsargs pēdējā brīdī briesmas novērsa.Tikmēr mājinieki nepadevās un spēja “Dinamo” aizsardzības zonā izveidot ilgu un bīstamu uzbrukumu, taču “Lev” hokejistu izdarīto metienu atvairīja Holts, kaut arī viņam traucēja vairāki pretinieku aizsargi. Arī trešdaļas pēdējās minūtēs Popradas vienība spēja bīstami uzbrukt, taču vārtsargs ar aizsargu palīdzību briesmas novērsa. Nedaudz vairāk kā minūti pirms spēles beigām Aleksandrs Ņiživijs par klupināšanu saņēma divu minūšu noraidījumu. Jau vairākuma sākumā “Lev” vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču izlīdzināt rezultātu mājiniekiem neizdevās un “Dinamo” svinēja uzvaru.
Pirms spēles
Rīgas “Dinamo” Popradā ieradās vakar un paspēja aizvadīt divus treniņus uz vietējās ledus halles ledus – vakar vakarā un šorīt. Uz ledus izgāja visi 26 līdzatbraukušie hokejisti. Šīsdienas spēlei, kā jau ierasts, treneri pieteiks 7 aizsargus un 12 uzbrucējus. Šim mačam kā septītais aizsargs tiks pieteikts ribu savainojumu sadziedējušais Arvīds Reķis, kā arī uzbrucēji Ģirts Ankipāns un Ainārs Podziņš, kuri spēlēs ceturtajā virknējumā.Rīgas “Dinamo” sastāvs uz spēli:Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #14 Jēkabs Rēdlihs - #11 Kristaps Sotnieks, #6 Arvīds Reķis.Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #75 Ģirts Ankipāns - #87 Gints Meija.Popradas “Lev” sastāvs uz spēli:Vārtsargi: #30 Duba (#1 Marek).Aizsargi: #24 Mezei - #9 Hunkes, #56 Mihalek - #5 Sigalet, #77 Strbak - #25 Lewis. Uzbrucēji: #17 Nagy - #13 Nedorost - #23 Bartecko, #27 Kristek - #33 Mikus - #71 Netik, #11 Spirko - #72 Balan - #10 Novotny, #21 Huna - #51 Lundberg - #12 Fabricius, #20 Matai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!