Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" sestdien izbraukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) uzvarēja Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" komandu.

Vārtus šajā spēlē Latvijas komandā guva Miķelis Rēdlihs un Broks Troters, bet Maskavas "Dinamo" vienībā precīzs bija Deniss Mosaļovs.

Pirmās trešdaļas trešajā minūtē Maskavas "Dinamo" komandai bija iespēja atklāt rezultātu, kad viņi izgāja divatā pret vienu Rīgas "Dinamo" aizsargu, tomēr vārti netika gūti. Spēles piektajā minūtē maskavieši iespieda Latvijas komandu savā aizsardzības zonā un raidīja vieglu uzmetienu uz vārtiem. Pirmais pie atlēkušās ripas bija Mosaļovs un ar precīzu metienu atklāja spēles rezultātu.

Arī spēles turpinājumā maskavieši turpināja uzbrukt aktīvi un apdraudēja Rīgas "Dinamo" vārtsarga Mikaēla Telkvista vārtus uz ko rīdzinieki atbildēja ar retiem pretuzbrukumiem. Tomēr 18.minūtē Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miķelis Redlihs ar precīzu metienu panāca neizšķirtu 1:1. Atlikušajā trešdaļas laikā vārti netika gūti.

Otrās trešdaļas ceturtajā minūtē Rīgas "Dinamo" komandai bija iespēja izspēlēt vairākumu, kad uz noraidīto soliņu devās maskaviešu uzbrucējs Ruslans Zajnuļins, rīdzinieki izveidoja vairākus ļoti bīstamus metienus pa vārtiem, bet Maskavas "Dinamo" vārtsargs Maikls Gārnets vārtos darbojās pārliecinoši. Otrās trešdaļas vidū rīdzinieku uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, ieejot Maskavas "Dinamo" zonā atspēlēja Troteram, kurš ar spēcīgo metienu vārtu augšējā stūrī un pirmo reizi šajā spēlē izvirzīja viesu komandu vadībā.

Atlikušajā otrās trešdaļas laikā spēles temps bija ļoti augsts, taču neliels pārsvars piederēja Latvijas komandai, kas vairākas reizes bīstami apdraudēja Gārneta sargātos vārtus, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Trešās trešdaļas pirmajā minūtē Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, ieejot pretinieku zonā, apspēlēja maskaviešu aizsargu, izdarīja spēcīgu metienu un trāpīja pa vārtu stabiņu. Turpinājumā maskavieši, atrodoties iedzinēju lomā, bīstami uzbrukuma uz rīdzinieku vārtiem, taču veiksmīgi vārtos turpināja darboties Telkvists.

Arī spēles pēdējās 10 minūtēs maskavieši turpināja būt ļoti aktīvi, tomēr rīdzinieki sāka spēlēt no aizsardzības un neatļāva Maskavas "Dinamo" bīstami apdraudēt Telkvista vārtus. Atlikušajā laikā vārti netika gūti un Rīgas "Dinamo" svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas, bet Maskavas "Dinamo" pārtrauca piecu panākumu sēriju.

Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Maskavas "Dinamo" ar 33 punktiem 14 mačos joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā, bet Rīgas "Dinamo" ar 28 punktiem 15 spēlēs no piektās vietas pakāpās uz trešo pozīciju. Otrajā vietā esošajai Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai ir 26 punkti 13 spēlēs, bet tā ir savas konferences līdervienība, garantējot vismaz otro vietu.

Rīgas "Dinamo" komanda iepriekšējās trīs spēles aizvadīja savā laukumā, izcīnot trīs uzvaras. Nākamās trīs spēles Rīgas klubs aizvadīs izbraukumā, kad tiksies ar Maskavas "Spartak" (pirmdien), Čerepovecas "Severstaļ" (trešdien) un Sanktpēterburgas SKA (piektdien).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!