Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) svētdien veiksmju sēriju turpināja Rīgas "Dinamo", kas Habarovskā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pieveica "Amur".

Pēc KHL novembra pārtraukuma rīdzinieki nav zaudējuši nevienu spēli un izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Otrā perioda sākumā pirmos vārtus rīdziniekiem guva Krišjānis Rēdlihs. Trešā perioda sākumā Sergejs Plotņikovs izlīdzināja rezultātu, bet vadību "Dinamo" komandai atguva Džeimijs Lundmarks, vārtus gūstot pēdējās trešdaļas astotajā minūtē.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" uz KHL tālāko pilsētu Habarovsku atlidoja sestdien agri no rīta, un vakarā aizvadīja pilnvērtīgu treniņu. Laika starpība ar Latviju ir deviņas stundas, tādēļ spēlē sākās jau plkst. 8:00 pēc Latvijas laika. Treneri uz šo maču atkal pieteikuši septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, bet vārtus sargās Kriss Holts. Vienīgā izmaiņa virknējumos ir Luceniusa un Šindela rokāde.

Pirmais periods

Spēlēs pirmajās minūtēs "Amur" komanda centās uzspiest savu spēles stilu un veidot ātrus uzbrukumus, taču pirmie metieni Rīgas komandas vārtus nesasniedza, bet nākamos tvēra vārtsargs Kriss Holts. Ilgāku laiku spēle galvenokārt ritēja laukuma visduszonā un metieni netika izdarīti, bet tad mājinieki bija pirmie, kuri pēc pauzes izveidoja labu vārtu gūšanas momentu, taču Holts bija savā vietā. Turpinājumā divas reizes pretinieku vārtus apdraudēja "Dinamo" komanda, kad metienus izdarīja Ainārs Podziņš un Ville Nieminens, taču šoreiz "Amur" vārtsargs Jans Lašāks bija pārāks.

12.minūtē pamatīgu ofensīvu izveidoja mājinieki, izspēlējot kombinācijas un izdarot vairākums metienus, taču precīzi spēlēja aizsargi un vārtsargs. Tūlīt rīdzinieki palika mazākumā, jo noraidījumu saņēma Gints Meija. Mazākums "Dinamo" komandai iesākās ar savu neprecīzu uzbrukumu, bet nākamajās epizodēs Habarovskas komandas hokejisti spēlēja pārliecinoši, taču ar vārtiem viņiem neizdevās noslēgt uzbrukumus. "Dinamo" perioda 15.minūtē pārņēma spēles iniciatīvu un vairākas reizes apdraudēja pretinieku vārtus, tomēr lielā burzma vārtu priekšā apgrūtināja atklāt spēles rezultātu.

Pēdējā trešdaļas minūtē "Dinamo" komandai bija iespēja spēlēta vairākumā un jau tā sākumā pēc rikošeta ripa varēja ielidot pretinieku vārtos. Tāpat arī nākamajās sekundēs bija iespēja izvirzīties vadībā, bet aukstasinīgi spēlēja Lašāks.

Otrais periods

Otro trešdaļu "Dinamo" iesāka vairākumā un tajā pēc spēlētām 33.sekundēm ar tālu un spēcīgi metienu Lašāku pārspēja un rezultātu atklāja Krišjānis Rēdlihs. Arī nākamajās minūtēs rīdzinieki uzbruka aktīvāk un vairākas reizes apdraudēja pretinieku vārtus, tomēr tūlīt "Amur" trīs reizes pēc kārtas spēlē lika iesaistīties Holtam, taču viņš pagaidām bija nepārspējams. Pēc pāris sekundēm Sandis Ozoliņš saņēma divu minūšu noraidījumu, atstājot savu vienību viena vīra mazākumā un tajā "Amur" aktīvi apdraudēja "Dinamo" vārtus, bet bez vārtu guvuma. Perioda septītajā minūtē Holts noslēja riskanti, izlidojot no vārtiem, un tūlīt pēc savas bīstamās spēles glāba komandu no vārtu zaudējuma.

Turpinājumā spēles temps auga un tās gaita izlīdzinājās, vienībām apmainoties ar metieniem, tomēr rezultāts nemainījās. "Amur" trešdaļas vidū vairākas no vārtu priekšas apdraudēja vārtus, tomēr prettriecienu izveidoja arī "Dinamo" hokejisti. Astoņas minūtes pirms perioda beigām Nieminens nospēlēja pārāk aktīvi un par to saņēmu noraidījumu, bet Habarovkas vienība vairākumā neko pārāk bīstamu neizveidoja. Pēc piecām minūtēm rīdzinieki vēlreiz palika mazākumā, bet tajā viņiem izdevās aizskriet uzbrukumā, kamēr pretiniekiem vairākumā neizdevās nopietni apdraudēt vārtus. Pēdējā minūtē veiksmīgāk laukumā darbojās viesi, izveidojot reālu vārtu gūšanas momentu, tomēr rezultāts palika 1:0 "Dinamo" labā.

Trešais periods

Trešais periods iesākās līdzīgā cīņā un pirmajās divām minūtēs abas komandas pretinieku vārtus īpaši neapdraudēja, bet pēc divām minūtēm "Amur" izveidoja bīstamu uzbrukumu, taču Holts atvairīja metienu, tomēr tūlīt mājinieku spēlētājs Sergejs Pļotņikovs ar precīzu raidījumu vārtu augšējā stūrī rezultātu izlīdzināja 1:1. Pēc zaudētajiem vārtiem "Dinamo" nekavējoties metās uzbrukumā, bet neko sakarīgu izveidot neizdevās. Turpmākajās minūtēs ritēja līdzīga cīņa un vienības viena pēc otra veidoja uzbrukumus, kas rezultātu nemainīja.

Rīgas komanda trešdaļas astotajā minūtē spēja vēlreiz izvirzīties vadībā, kad Džeimijs Lundmarks no diez gan asa leņķa ripu raidīja vārtos. Tūlīt vēlreiz labi uzbrukumā devās "Dinamo" uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, taču viņš nokavēja ar piespēles izdarīšanu komandas biedram un iespēja palika neizmantota. Rīdzinieki turpināja turēt spēles gaitu savos grožos un vēl viena iespēja bija Miķeli Rēdliham, kura metienu tvēra "Amur" vārtsargs. Nākamajās epizodēs abas komandas pamīšus veidoja uzbrukumus, taču aktīvāki bija mājinieki, bet "Dinamo" atbildēja ar pretuzbrukumiem. Pēdējās minūtēs darba netrūka Holtam, kurš atvairīja vienu metienu pēc otra, darot visu, lai neizlaistu vienības uzvaru. Pēdējā minūtē Lašāks tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas viņiem nepalīdzēja, un "Dinamo" turpina savu uzvaru sēriju.

Garajā izbraukuma spēļu sērijā rīdziniekiem tagad atlikuši vēl divi mači. Otrdien "Dinamo" viesosies Novosibirskā pie "Sibirj" un Georgija Pujaca, bet 1.decembrū Ufā spēlēs pret "Salavat Julajev". Pēc tam rīdzinieki 5.decembrī Ufas komandu uzņems jau "Arēnā Rīga".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #2 Rodrigo Laviņš.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #32 Jakub Sindel - #87 Gints Meija.

Habarovskas "Amur" sastāvs

Vārtsargi: #1 Lašak (#30 Murigin).
Aizsargi: #7 Maenpaa - #5 Šulakov, #55 Peretjagin - #77 Bilalov, #49 Dorofejev - #2 Ježov.
Uzbrucēji: #88 Petružalek - #20 Vrana - #14 Tarasov, #25 Kopeikin - #12 Ņikuļin - #72 Ružička, #10 Zakijev - #85 Ignatuškin - #21 Lugin, #16 Stepanov - #19 Korotkov - #61 Plotņikov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!