Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" trešdien Jaroslavļā izstājās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas, ceturtdaļfināla piektajā spēlē ar 4:5 pagarinājumā piekāpjoties "Lokomotiv".

Visā sērijā "Dinamo" zaudēja ar 1-4.

1.periods

Pirmā perioda sākumā ritēja tempā diezgan līdzvērtīga spēle, pirmos uzbrukumus veica rīdzinieki, tomēr pirmie vārtus guva mājinieki. Genādijs Čurilovs, Aleksandrs Gaļimovs un Aleksandrs Kaļaņins izspēlēja ātru kombināciju – 1:0.

Priecāties par iegūto vadību Jaroslavļas komandas līdzjutēji varēja tikai 50 sekundes, kad Lauris Dārziņš izlīdzināja rezultātu – 1:1. Šī epizode sākās ar tālu Kristapa Sotnieka piespēli pāri vidus zonai, Dārziņš ar uztverto ripu ieslidoja pretinieku zonā, viņu nenoķēra arī aizsargs Aleksejs Vasiļjevs un glābējs nebija arī vārtsargs.

Perioda vidū pirmais noraidījums šai spēlē – divas soda minūtes Brokam Troteram, taču gan Jāņa Sprukta, gan Hartigana maiņa šo mazākumu izturēja godam.

15. minūtē ripas dribla un piespēles paraugstundu nodemonstrēja Broks Troters, kurš atdeva lielisku piespēli Laurim Dārziņam vārtu priekšā, un Lauris netraucēti pārspēja Kočņevu – 2:1.

Nākamā aukstā duša mājiniekiem pēc 44 sekundēm – Andris Džeriņš no aizvārtes ar ripu virzījās gar apmali, un pats izšķīrās par metienu uz vārtiem, tiklīdz nonāca ērtā pozīcijā- 3:1. "Lokomotiv" pēc šiem zaudētajiem vārtiem nomainīja vārtsargu, laukumā sūtot Aleksandru Vjuhinu.

Tomēr "Lokomotiv" nav tā līmeņa komanda, kas tik viegli padodas, un jau pēc minūtes Pavols Demitra solo izgājiens beidzās ar vārtiem – 2:3.

Perioda beigās Rīgas "Dinamo" nonāca skaitliskajā vairākumā, taču Vjuhins pirmajā trešdaļā palika nepārspēts.

2.periods

Otrajā trešdaļā rīdziniekiem izdevās spēles gaitu pavērst savā labā, un jau pirmajā minūtē Jānim Spruktam pavisam nedaudz pietrūka, lai pārspētu Vjuhinu. Šis pirmais uzbrukums lielā mērā noteica visa perioda raksturu, kas pagāja Rīgas "Dinamo" zīmē.

Ceturtajā minūtē par pretinieka turēšanu ar nūju divas soda minūtes nopelnīja Jēkabs Rēdlihs, taču šo mazākumu "Dinamo" aizvadīja ļoti pārliecinoši, un pirmo metienu pa Holta vārtiem "Lokomotiv" izdarīja tikai 38 sekundes pirms vairākuma beigām, un šajā tāpat kā pārējos gadījumos Holts bija vietā un nepārspēts.

12. minūtes sākumā Tomašs Surovijs "Lokomotiv" zonā atņēma ripu Aleksejam Mihnovam, kurš gatavojās piespēlei un nepamanīja mūsu uzbrucēju, un Surovijs pārspēja Aleksandru Vjuhinu – 4:2. Tribīnes šokā apklusa, bet rīdzinieki turpināja diktēt savu spēles tempu un stilu.

17.minūtē tikai vārtu stabiņš glāba mūsējos no vārtu zaudējuma – "Lokomotiv" lūdza video atkārtojumu, bet tiesneši neuzskatīja to par nepieciešamu, un, pārtraukumā ejot, rīdzinieki bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru.

3.periods

Trešo trešdaļu mājinieki iesāka ļoti aktīvi, ar intensīviem uzbrukumiem, un piektās minūtes sākumā Aleksandrs Gaļimovs Holta atsisto ripu raidīja vārtos – 3:4.

"Lokomotiv" turpināja presingu un vēl pēc trim minūtēm rezultāts tika izlīdzināts – ar spēcīgu, asu metienu Krisu Holtu pārspēja tas pats Aleksandrs Gaļimovs, raidot ripu starp vārtsarga kājsargiem – 4:4.

Spēles turpinājumā "Lokomotiv" acīmredzami kontrolēja situāciju laukumā un "Dinamo" ik pa brīdim netika līdzi pretiniekiem, par laimi, nekļūdījās Holts un arī veiksme bija mūsējo pusē kā situācijā ar Aleksandra Koroļuka metienu, kad ripa laimīgi trāpīja ķērājcimdā.

14. minūtē savukārt izvirzīt vadībā rīdziniekus iespēja bija Trotera maiņai – Laurim Dārziņam un Oskaram Cibuļskim, bet pēdējais vārds šai epizodē piederēja vārtsargam Vjuhinam.

14.minūtē divu minūšu noraidījumu izpelnījās Ivans Tkačenko, taču mūsējo vairākumu apturēja Sanda Ozoliņa noraidījums, un Rīgas "Dinamo" nonāca skaitliskajā mazākumā, kuru arī izturēja.

Divas minūtes pirms spēles pamatlaika beigās "Dinamo" atkal bija pilnā sastāvā, bet izšķirošos vārtus ne viena, ne otra komanda neguva un kārtējo reizi šajā "play-off" spēles likteni noteiks papildlaiks.

Pagarinājums

Papildlaiku aktīvāk, plašāk un pārliecinošāk iesāka rīdzinieki, īpaši agresīvi pretinieku zonā darbojās ceturtā maiņa, kas vairāk kā minūti bija iespieduši "Lokomotiv" viņu zonā.

Piektajā minūtē ļoti bīstamu Jāņa Sprukta metienu apturēja Aleksandrs Vjuhins, bet nākamā spēles situācija noslēdza gan šo maču, gan Rīgas "Dinamo" sezonu – Broks Troters no aizvārtes meta ripu ārā no mūsu zonas, taču to pārtvēra Genādijs Čurilovs, kurš piespēlēja Aleksandram Kaļaņinam un tas spēcīgi ridīja ripu vārtos. Holts bija bezspēcīgs – 4:5.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

#31 Kriss Holts (#79 Mikaēls Telkvists);

#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#2 Rodrigo Laviņš – #11 Kristaps Sotnieks;

#17 Aleksandrs Ņiživijs - #3 Marks Hartigans - #43 Tomašs Surovijs;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;

#10 Lauris Dārziņš - #91 Broks Troters – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #14 Jēkabs Rēdlihs;

#29 Ainārs Podziņš – #37 Roberts Petrovicisy - #18 Andris Džeriņš;
#55 Jānis Andersons


Jaroslavļas "Lokomotiv" sastāvs:

#1 Dmitrijs Kočņevs (#35 Aleksandrs Vjuhins);

#38 Pavols Demitra - #63 Josefs Vašičeks - #16 Andrejs Subbotins;
#41 Aleksejs Vasiļjevs - #4 Karels Rahuneks;


#28 Aleksandrs Kaļaņins - #21 Genādijs Čurilovs - #11 Aleksandrs Gaļimovs;
#29 Daniels Tjernkvists - #7 Aleksandrs Gusjkovs;

#34 Konstantīns Rudenko - #12 Jori Lehtera - #94 Aleksandrs Koroļuks;
#74 Marats Kaļimuļins - #27 Sergejs Žukovs;

#8 Andrejs Mihnovs - #83 Andrejs Kirjuhins - #17 Ivans Tkačenko, #91 Daņiils Sobčenko;

#81 Jurijs Uričevs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!