Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otrajā kārtā Rīgas "Dinamo" tiksies ar regulārās sezonas Rietumu konferences uzvarētājiem Jaroslavļas "Lokomotiv".

"Lokomotiv" pirmās kārtas izšķirošajā spēlē savā laukumā pārliecinoši ar 6:1 pieveica Minskas "Dinamo", tādējādi uzvarot sērijā ar 4-3.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 4-2 pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo", otro gadu pēc kārtas iekļūstot otrajā kārtā.

Sacensību reglaments paredz, ka šajā sērijā pirmās divas spēles 8. un 10.martā notiks izbraukumā, bet 12. un 14.martā spēles būs rīdzinieku laukumā. Ja sērijā līdz četrām uzvarām būs nepieciešamas nākamās spēles, tad 16.martā mačs būs viesos, 18.martā – Rīgas "Dinamo" laukumā, bet 20.martā atkal viesos.

Iespējams, ka sērijā tiks ieviestas korekcijas, jo Rīgas "Dinamo" 12. un 18.marta nevar spēlēt "Arēnā Rīga", kurā tajos datumos ir paredzēti koncerti. Par Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" sērijas grafiku, visticamāk, tiks paziņots pirmdien, jo svētdien abu komandu starpā un ar KHL notiks pārrunas par rīdzinieku mājas spēļu aizvadīšanas vietu un laiku.

Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" ceļi šajā sezonā ir krustojušies četras reizes. Pirms sezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa kauss" priekšsacīkstēs rīdzinieki uzvarēja ar 5:1 un iekļuva finālā, bet finālā Jaroslavļas komanda revanšējās ar 5:1. Savukārt KHL regulārajā čempionātā pagājušā gada 11.oktobrī "Arēnā Rīga" ar 5:3 uzvarēja rīdzinieki, bet 6.janvārī Jaroslavļā ar 3:1 pārāki bija mājinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!