Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" otrdien kārtējā spēlē četras reizes atspēlējās, tomēr pēcspēles metienu sērijā ar 5:6 (0:0, 2:3, 3:2, 0:0, 0:1) piekāpās Kazahstānas komandai Astanas "Baris".

Otrā perioda piektajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Andrejs Gavriļins, perioda vidū Brendons Bočenskis panāca jau 2:0, bet tad 72 sekunžu laikā Roberts Bukarts un Gints Meija guva vārtus, izlīdzinot rezultātu 2:2. Nepilnas piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Lukašs Kašpars atguva "Baris" komandai pārsvaru 3:2.

Trešā perioda piektajā minūtē Ģirts Ankipāns izlīdzināja rezultātu, bet jau pēc minūtes Kevins Dalmans kārtējo reizi spēlē vadībā izvirzīja Astanas hokejistus. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Marsels Hosa kārtējo reizi izlīdzināja rezultātu, pēc brīža Kevins Dalmens panāca 5:4 mājiniekiem, bet priekšpēdējā minūtē Jānis Sprukts guva "Dinamo" piektos vārtus - 5:5.

Pirms spēles

Rīgas "
Dinamo
" uz Astanu atlidoja uzreiz pēc spēles Jekaterinburgā, un Kazahstānas galvaspilsētā aizvadīja divus ledus treniņus. Vakar komanda trenējās uz sporta pils "Kazahstan" treniņu laukuma, jo pamatlaukums vēl nebija atbrīvots pēc Kazahstānas parlamenta vēlēšanās uzvarējušās prezidenta partijas svinībām. Šorīt "Dinamo" slidoja jau uz spēles laukuma, un abos treniņos piedalījās visi līdz atbraukušie hokejisti. Ar pilnu slodzi trenējās arī
Aleksandrs Ņiživijs
, kurš tomēr arī šodien vēl nespēlēs. Šīs dienas mačā atkal sastāvā atgriezīsies
Džeimijs Lundmarks
, kurš spēlēs kopā ar Frederiku Vargu un Gintu Meija, bet Roberts Bukarts ir pārcelts uz ceturto maiņu pie Māra Bičevska un Ģirta Ankipāna. Aizsardzības līnija ir palikusi nemainīga, bet vārtus šodien sargās Māris Jučers.

Pirmais periods

Mača pirmajās minūtēs ripu vairāk kontrolēja mājinieki, taču īpašus draudus Jučera sargātajiem vārtiem viņi neizveidoja. Savukārt "Dinamo" spēlētāji centās pretiniekus noķert uz pretuzbrukumiem, bet tas spēles sākumā neizdevās. "Baris" turpināja aktīvi uzbrukt, bet viņu metienus atvairīja rīdzinieku vārtsargs, kamēr mača 11.minūtē pirmo labo vārtu gūšanas iespēju izveidoja Rīgas komanda, kad metienus izdarīja Vargs un Lundmargs, taču rezultāts netika atklāts.

12.minūtē arī rīdzinieki varēja spēlēt vairākumā, kurā teicama izdevība bija Spruktam, taču izšķirošajā fāzē viņš nespēja apspēlēt "Baris" vārtsargu Džefu Glasu. Turpinājumā pārsvars piederēja Astanas vienības hokejistiem, un savu komandu vairākas reizes nācās glābt Jučeram. Mājinieku izdarītais spiediens izprovocēja "Dinamo" aizsargu Gunti Galviņu uz noteikumu pārkāpumu, bet arī šis mazākums tika izturēts. Tomēr uzreiz pēc iznākšanas laukumā vēl vienu noraidīju saņēma Galviņš, taču tūlīt pēc tam pret Meiju tika pārkāpti noteikumi, un "Baris" spēlētājs Vitālijs Hovopašins uz 2+2 minūtēm devās uz noraidīto soliņu. Pirmajā trešdaļā rezultāts tā arī nemainījās.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā "Dinamo" turpināja spēlēt vairākumā, taču arī šoreiz viena hokejista pārsvaru izmantot neizdevās, jo rīdzinieki nespēja nostāties uzbrukuma zonā. Lai arī pēc spēles nevienādos sastāvos komandas rādīja samērā līdzīgu hokeju, taču piektajā minūtē vadībā izvirzījās "Baris", kad ātrajā pretuzbrukumā precīzs bija Andrejs Gavriļins. Arī nākamajās minūtēs spēles gaitu kontrolēja Astanas hokejisti, bet perioda sestajā minūtē Rīgas komandas uzbrucējs Vargs varēja gūt vārtus pretuzbrukumā ,taču viņš uzskrēja virsū vārtsargam un saņēma divu minūšu noraidījumu. Vēl pēc pāris sekundēm abas komandas spēlēja vienādos sastāvos – četri pret četri, kad mājinieki pārkāpa noteikumus. Šādā cīņā labāk izskatījās "Baris" vienība, kamēr rīdzinieki spēja atbildēt ar sasteigtiem uzbrukumiem.

Savukārt nākamajās minūtēs abas komandas pārāk ilgi nespēlēja vienādos sastāvos, jo deviņas minūtes pirms trešdaļas beigām uz noraidīto soliņu tika nosēdināts Mārtiņš Karsums. Šajā mazākumā Rīgas vienība nespēja nosargāt savus vārtus un Jučeram nācās kapitulēt Brendonam Bočenskim, "Dinamo" nonākot zaudētājos ar 0:2. Tomēr "Dinamo" nenolaida rokas un ātri centās vismaz vienu vārtus atgūt, kas arī izdevās – Bukarts pats iegāja uzbrukuma zonā un ar atkārtotu metienu vienus vārtus atguva.

Nepilnas divas minūtes pēc Bukarta vārtu guvuma ātrajā uzbrukumā, skaisti apspēlējot Glasu, izlīdzinājumu 2:2 panāca Meija, tādējādi pamodinot abu komandu hokejistus, kuri sāka rādīt daudz atklātāku spēli. Rezultatīvā otrā trešdaļa turpinājās, un spēles 36.minūtē uzreiz pēc iemetiena atkal "Baris" komandu vadībā izvirzīja Lukašs Kašpars. Metiens bija ļoti negaidīts un Jučers vienkārši nespēja noreaģēt. Trešdaļas pēdējās divās minūtēs spēles iniciatīva piederēja mājiniekiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

Trešais periods

Pēdējā perioda pirmajās minūtēs spēle galvenokārt ritēja laukuma viduszonā, bet ik pa brīdim asus uzbrukumus izveidoja "Baris" spēlētāji, taču Jučers pārliecinoši tvēra metienus. Mača turpinājumā "Baris" joprojām uzbruka vairāk, bet, neskatoties uz to, Hosa aizskrēja uzbrukumā, taču viņa centieni izdarīt metienu bija nerezultatīvi, tomēr tuvumā bija Ģirts Ankipāns, panākot rezultātu 3:3. Rīgas "Dinamo" panāktais neizšķirts noturējās vien divas minūtes un Kevins Dalmens no Astanas vienības trešdaļas septītajā minūtē panāca 4:3. Ar to rīdzinieku neveiksmes nebeidzās, jo 2+2 minūšu noraidījumu nopelnīja Jēkabs Rēdlihs, bet mazākumā Sprukts pārtvēra ripu un devās ātrā pretuzbrukumā, kurā pret viņu pārkāpa noteikumus un nozīmēja soda metienus.

Tomēr pats Sprukts pēc pārkāpuma nevarēja izpildīt soda metienu, un to nācās darīt Krišjānim Rēdliham, kurš Glasu pārspēt nespēja. Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Dinamo" izveidoja īstu uzbrukuma virpuli, kad "Baris" vārtus apdraudēja Meija un Galviņš, taču pretinieku vārtsargs spēlēja precīzi. Spēles 54.minūtē tomēr Latvijas komandai izdevās gūt ceturtos vārtus un izlīdzināt rezultātu, ripu vārtos raidot Marselam Hosam. Taču arī šoreiz "Baris" hokejistiem nevajadzēja pārāk daudz laika, lai atkal izlīdzinātu rezultātu, kad ripa veiksmīgi atleca pie Dalmena, kurš ripu raidīja tukšajā vārtu stūrī.

Pēdējās minūtēs "Dinamo" darīja visu, lai kārtējo reizi izlīdzinātu rezultātu, un, izdarot lielu spiedienu, tas izdevās, kad precīzs bija Sprukts, kurš bija veiksmīgākais cīņā vārtu priekšā. Spēles 60 minūtēs uzvarētāju noskaidrot neizdevās, un bija nepieciešams papildlaiks.

Pagarinājums un pēcspēles metieni

Pagarinājumā vienības spēlēja līdzīgu hokeju, taču pārsvaru lēnām pārņēma mājinieki iniciatīvu, vairākkārt liekot spēlē iesaistīties Jučeram. Tomēr arī rīdzinieki mācēja izspēlēt saturīgas uzbrukumu kombinācijas, taču tās bija nerezultatīvas. Pēdējā papildlaika minūtē Hosa saņēma noraidījumu, izšķirošajos brīžos atstājot savu komandu mazākumā, taču visa mazākuma brigāde nospēlēja veiksmīgi un uzvarētājs noskaidrojās pēc spēles metienu sērijā.

Pēc spēles metienos "Dinamo" spēlētāji Bukarts un Meija nerealizēja savus izgājienus, un Jučers nespēja atvairīt "Baris" spēlētāju metienus. Mājiniekiem uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Romāns Starčenko.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#31 Chris Holt).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #87 Gints Meija, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #21 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #75 Ģirts Ankipāns, #66 Ainārs Podziņš.

Astanas "Baris" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #35 Glass (#31 Jeremejev).

Aizsargi: #38 Dallman - #4 Novopašin, #44 Junland - #24 Hutchinson, #37 Fadejev - #5 Ļitviņenko.

Uzbrucēji: #9 Dowes - #41 Boid - #27 Bochensky, #21 Kaspar - #12 Novotny - #48 Starčenko, #8 Žailauov - #33 Gavriļin - #28 Kreps, #14 Gratton - #18 Poļišuk - #62 Krasnoslobodcev.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!