Foto: AFP/Scanpix
Rīgas "Dinamo" noslēguši līgumu ar 29 gadus veco zviedru uzbrucēju Bjernu Melinu, kurš iepriekšējo sezonu pabeidza Šveices spēcīgākās līgas NLA klubā "Gottéron", bet lielāko daļu savas karjeras viņš ir aizvadījis vienā no spēcīgākajiem Zviedrijas Elites sērijas klubiem "HV71", vēsta Rīgas kluba mājas lapa.

1999. gada NHL spēlētāju draftā Bjernu Melinu ar kopējo 163. numuru 6. kārtā izvēlējās Ņujorkas "Islanders".


Bjerns Melins (augums – 189 cm, svars – 94 kg) dzimis 1981. gada 4. jūlijā Zviedrijas pilsētā Jenčēpingā. Hokejā trenēties viņš sāka "HC Dalen" hokeja skolā, bet savu profesionālo karjeru uzsāka vienā no spēcīgākajiem Zviedrijas klubiem "HV71", kur no sākuma spēlēja junioru komandā, bet pieaugušo komandā Zviedrijas Elites sērijas čempionātā debitēja 18 gadu vecumā un kopā tajā ir aizvadījis deviņas sezonas, bet vēl vienu sezonu ir aizvadījis arī Malmes "Redhawks" sastāvā.

Kopumā Zviedrijas Elites sērijā 10 sezonās Melins piedalījies 454 spēlēs, gūstot 82 vārtus un izdarot 122 piespēles. Bjerns Melins kopā ar "HV71" trīs reizes ir kļuvis par Zviedrijas čempionu un vienreiz izcīnījis arī sudraba medaļu.

2006/2007. gada sezonā Bjorns Melins izmēģināja laimi arī Ziemeļamerikā, kur aizvadīja trīs spēles NHL kluba Anaheimas "Ducks" sastāvā (1 gūti vārti), bet vairāk tomēr spēlēja fārmklubā Portlendas "Pirates" sastāvā AHL - 59 spēles (8 vārti un 14 piespēles), tādēļ izlēma atgriezties dzimtenē.

Iepriekšējo sezonu Bjorns Melins iesāka Ņižņekamskas "Ņeftehimik" sastāvā KHL - 14 spēles (3 vārti un 2 piespēles), taču jau novembrī kopā ar vēl vienu zviedru leģionāru Fernholmu tika atbrīvoti, un sezonu viņš pabeidza Šveices spēcīgākās līgas NLA klubā "Gottéron", kur kopā 23 spēlēs guva 10 vārtus un atdeva 6 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņojām, ka ceturtdien Rīgas "Dinamo" paziņoja par līguma parakstīšanu ar somu uzbrucēju Niklasu Luceniusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!