Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Latvijas klubs Rīgas ”Dinamo” piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā.

”Dinamo” ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) savā laukumā pagarinājumā zaudēja Ufas "Salavat Julajev" komandai.

Rīgas ”Dinamo” labā ar vārtu guvumiem izcēlās Aleksandrs Žirū un Pols Ščehura, kamēr "Salavat Julajev" vienībā divreiz izcēlās Aleksandrs Pankovs, bet uzvaras vārtus guva Igors Mirnovs.


Pirms spēles

Treneri mačam pieteica sešus aizsargus un 12 uzbrucējus, un sastāvā bija notikušas tikai divas izmaiņas – Jēkaba Rēdliha vietā spēlēja Arvīds Reķis, bet Aleksandra Ņiživija vietā laukumā devās Robs Šremps. Vārtus šīsdienas mačā sargāja Mikaels Telkvists.

Pirmais periods

Jau pirmajās sekundēs Ufas komandas spēlētājs Anti Pilstrēms bīstami izslidoja pie vārtiem un apspēlēja Telkvistu, bet aizsargi palīdzēja glābt situāciju. Nākamajās epizodēs aktīvi bija mājinieki, un ceturtajā minūtē tika nopelnīts vairākums. Tajā lieliska metiena pozīcija bija Oskaram Cibuļskim, tomēr viņš trāpīja virsū vārtsargam. Piektajā minūtē ”Dinamo” izdevās vairākumā gūt vārtus, kad Kaspars Daugaviņš iedeva piespēli Žirū, kurš vienatnē bez problēmām skaisti apspēlēja pretinieku vārtsargu. Pēc vairākuma iespēja gūt vārtus bija arī Raitim Ivanānam, bet septītajā minūtē rīdziniekiem bija vēl viena iespēja vairākumā, kurā labi momenti bija Mārtiņam Karsumam, Cibuļskim un Polam Ščehuram.

Astotajā minūtē ”Salavat Julajev” vienība saņēma vēl vienu noraidījumu, un ”Dinamo” komandai bija divu vīru vairākums. Spēlējot pret trim pretiniekiem, mājiniekiem uzbrukumā nekas neizdevās, mazajā vairākumā Daugaviņš ar piespēli atrada Sčehuru, tomēr metiens viņam neizdevās. Rīgas komandas vairākumā ripa gan reizi lidoja vārtos, tomēr tiesneši nefiksēja, ka pēc Žirū metiena Ufas komandas vārtsargs ripu ķērājcimdā ķēra aiz vārtu līnijas.

Savus vārtus glāba arī Telkvists, kurš atvairīja divus bīstamus pretinieku metienus, taču 14.minūtē ”Dinamo” pirmo reizi palika mazākumā, jo noraidīts tika Žirū. Rīdzinieku mazākuma brigāde cīnījās veiksmīgi, un, spēlējot pilnā sastāvā, vēl viena iespēja bija Ivanānam, bet atkal viņam vārtsargu pārspēt neizdevās. 18.minūtē ”Salavat Julajev” rezultātu izlīdzināja, kad Ņikitas Filatova metienu atsita Telkvists, bet Pankovs ieguva atlēkušo ripu un ievirzīja to vārtos. Trešdaļa noslēdzās ar Džeimija Džonsona noraidījumu, bet ”Dinamo” mazākumā spēlēja veiksmīgi.

Otrais periods

Pašā trešdaļas sākumā Cibuļskis trāpīja pa vārtu stabiņu, bet turpinājumā komandas galvenokārt cīnījās laukuma vidusdaļā. Vienā epizodē ”Dinamo” komanda pasīvi nospēlēja viduszonā, un ”Salavat Julajev” spēlētājs Juris Trubačovs pieslēdzās uzbrukumam, bet meta garām vārtiem. Viesi ieguva spēles iniciatīvu, un Telkvistam bija jāatvaira metieni. Mača 29.minūtē rīdzinieki ieguva vēl vienu vairākumu, bet tajā metienu pa vārtiem nebija, līdz ar to šī iespēja palika neizmantota.

Arī spēlējot vienādos sastāvos, Rīgas komanda laukumā izskatījās diezgan haotiski, un 33.minūtē mājinieki palika mazākumā. Vairākumā Ufas komandas hokejistiem izdevās teicama izspēle. Pēc diagonālas piespēles Pankovs 35.minūtē guva savus otros vārtus mačā, raidot ripu tukšos vārtos. Trīs minūtes vēlāk Andris Džeriņš spēcīgi uzmeta pa vārtiem, un tas pamodināja mājiniekus. Perioda pēdējās divas minūtes rīdzinieki spēlēja vairākumā, kurā bija vairāki metieni, bet nekā bīstama. Pēc 40 spēlētām minūtēm mājinieki bija iedzinējos ar 1:2.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtes iesākās līdzīgā cīņā, bet pēc trim spēlētām minūtēm par Gunta Galviņa klupināšanu noraidījumu saņēma Sergejs Jemeļins. Vairākumā rīdzinieki spēlēja labi, bet vārtus gūt neizdevās. Rīdzinieki bija aktīvāki par pretiniekiem, vairāk spēlējot uzbrukumā. Kādā epizodē mājinieki izveidoja burzmu vārtu priekšā, bet ripu iedabūt vārtos neizdevās.

Trešdaļas vidū Džonsons agresīvi spēlēja pie saviem vārtiem, saņemot divu minūšu noraidījumu, taču ”Dinamo” labi aizstāvējās. Pēc mazākuma iespēja bija Karsumam, kura metienu vārtsargs droši atsita. 55.minūtē Rīgas komanda panāca rezultātu 2:2 - pēc uzmetiena uz vārtiem Ščehura pielaboja metienu un ripa ielidoja vārtos. Jau nākamajā epizodē lieliska iespēja bija Džonsonam, viņš pats izcīnīja ripu un tika pie brīva metiena, bet vārtsargu pārspēt viņam neizdevās. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar komandu uzbrukumiem un neizšķirtu rezultātu 2:2.

Pagarinājums

Pagarinājumā ”Dinamo” aktīvi spēlēja uzbrukumā, izdarot vairākus metienus, bet Ufas komandai padevās labs pretuzbrukums. Mirnovs pa labo malu aizgāja garām Galviņam, un vārtu priekšā apspēlēja Telkvistu.

Par abu komanda labākajiem spēlētājiem tika atzīti vārtsargi – Telkvists un Tarki.

Dinamo sastāvs:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Mathieu Carle - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis - #6 Arvīds Reķis;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #33 Kaspars Daugaviņš - #38 Paul Szczechura - #12 Alexander Giroux, #19 Rob Schremp - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #41 Raitis Ivanāns (A) - #96 Māris Bičevskis - #98 Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!