Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" komanda uz divām sezonām ir noslēgusi līgumu ar 22 gadus veco somu centra uzbrucēju Niklasu Luceniusu, kuru 2010. gadā bija draftējusi Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) jauno spēlētāju draftā 6. kārtā ar kopējo 122. numuru, vēsta kluba mājas lapa.

Līdz šim Luceniuss ir spēlējis Somijas klubā Tamperes "Tappara", bet 2007. gadā viņu 4. kārtā ar kopējo 115. numuru NHL jauno spēlētāju draftā izvēlējās Atlantas "Thrashers".

Niklass Luceniuss (augums – 183 cm, svars – 92 kg) dzimis 1989. gada 3. maijā Somijas pilsētā Turku. Hokeja pamatus viņš apguvis savas dzimtās pilsētas komandā "Tuto", bet profesionālo karjeru uzsāka Tamperes "Tappara", kura sastāvā ir aizvadījis arī sešas pēdējās sezonas, no sākuma spēlējot arī šī kluba jauniešu komandās, bet pēdējo piecu sezonu laikā galvenās komandas sastāvā Somijas spēcīgākajā līgā "SM-liiga" ir piedalījies 189 spēlēs (33 vārti 58 piespēles), vienreiz izcīnot arī bronzas medaļas.

Aizvadītajā sezonā Niklass Luceniuss "Tappara" sastāvā piedalījās 54 spēlēs (10 vārti + 22 piespēles), kļūstot par ceturto rezultatīvāko komandas spēlētāju.

Niklass Luceniuss savulaik ir spēlējis Somijas U-18 un U-20 izlašu sastāvos pasaules čempionātos, un kļuvis arī par U-18 pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvēju 2006. gadā.

Hokeja speciālisti Luceniusu raksturo kā ļoti vispusīgu un agresīvu uzbrucēju ar labu slidojumu, kurš var spēlēt gan centra, gan arī malējā uzbrucēja pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!